Perşembe, Nisan 25, 2024

11.nesil Intel Rocket Lake-S Performans Testleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

11.nesil Intel Rocket Lake-S, AMD’nin rakiplerinden biri olacak. AMD Ryzen 5000 serisine karşı duracak olan yeni işlemcilerin nasıl performans göstereceği hakkında bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Son gelen bilgi, performans testi belgeleri oldu. Yeni modellerde ne kadar performans artışı yaşanacağını gösteren belgeler, sonunda Intel’in bir silkelenip kendine geleceğini de işaret ediyor.

11.nesil Intel Rocket Lake-S performansı nasıl olacak?

Twitter üzerinde görüntülenen performans testlerinde yeni işlemcinin 8 çekirdek olacağı gözüküyor. 8 çekirdek her zaman olduğu gibi 16 iş parçacıklı olacak ve muhtemelen bu seri i7-11700K modeline ait olacak.

11.nesil Intel Rocket Lake-S

Mart ayı gibi çıkmasını beklediğimiz işlemcinin performans testleri kısmında ise 1645 tek çekirdek puanına ulaştığı gözüküyor. Tek çekirdek puanının Ryzen modellerinden geri kalır bir yanı yok. Ryzen 7 5800X ile karşılaştırılabilecek olan bu model, çoklu çekirdek kısmında ise 9783 puan almıyor ve açıkçası AMD’nin bir tık gerisinde kalmasıyla dikkat çekiyor.

4.98 GHz maksimum hıza çıktığı görülen işleminin son versiyonunda, yani hazır versiyonunda saat hızının daha yüksek olması beklenmekte. 5.00 GHz üzerinde bir saat hızı bekleniyor. Yani bu performans testi sonuçları biraz daha iyiye gidebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler