Çarşamba, Nisan 24, 2024

12. Nesil Alder Lake-HX Serisi Ortaya Çıktı! Özellikler Neler Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir yandan 13.nesil Intel işlemciler için sızıntı haberlerini sizlerle paylaşıyoruz ama bir yandan da 12.nesile gelecek modeller var. Son bilgilere göre 12.nesile katılacak olan yeni işlemciler 12. Nesil Alder Lake-HX serisi olacak.

Özellikle iş odaklı ve profesyonel kullanım odaklı laptop modellerinde yer alması beklenen işlemciler için yeni sızıntıyı ise ITHome paylaştı.

Sızıntıda 5 modelden söz ediliyor ve bu modellerin çoğunun üst segment yani i7 ve i9 modelleri olduğunu görüyoruz.

12. Nesil Alder Lake-HX Serisinden Beklentiler

Dell Precision 7770 ve 7670 laptop modellerinde kullanılacağı söylenen modelleri hemen aşağı ekliyorum. Alder Lake-HX ailesinde aşağıda paylaştığımız seriler dışında da modeller olması bekleniyor ama şu an için diğer modeller konusunda çok fazla bilgi yok.

Kaçırmayın: GeForce Now Game+ paketleri değişti mi?

Son bilgilere göre ailede yer alacağı söylenen işlemciler ve özellikleri;

  • i9-12950HX- VPro versiyon olarak gelecek. 16 çekirdekli bir işlemci olacak ve 24 izlek sayısı sunacak. Maksimum saat hızının da 5 GHz seviyelerinde olduğunu göreceğiz.
  • i9-12900HX – Yine 16 çekirdek olarak gelecek ve yine 24 izleği olacak. Saat hızı da 5 GHz maks saat hızlarını görecek. Ama bu model standart olacak.
  • i7-12850HX – 16 çekirdekli olacak ve 24 izlek sayısını koruyacak. Ama saat hızında 4.8 GHz göreceğiz.
  • i7-12850HX- Vpro versiyon olarak gelecek. 16 çekirdekli ve 24 izlekli. Saat hızı yine 4.8 GHz
  • i5-12600HX – Vpro versiyon olacak. 12 çekirdek ve 16 izlek bulunacak. 4.6 GHz’e kadar saat hızları bulunacak.

12. Nesil Alder Lake-HX

Burada dikkatinizi çeken VPro ifadesi olabilir. Söylenene göre VPro ifadesi işlemcinin, kurumsal ve iş odaklı pazarlar için tasarlandığını gösteriyor. Muhtemelen bu konuda özelleştirmeler vardır.

Yine hibrit mimari yapısını ortaya koyacak 12. Nesil Alder Lake-HX serisinin tam olarak tanıtımı ne zaman onu bilmiyoruz. Ama bu sızıntılar gösteriyor ki bir hayli yaklaştı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler