Çarşamba, Nisan 24, 2024

150 Megapiksel Kameralı Xiaomi Telefonlara Hazır Olun

Paylaş

silkroad gaminggentr

108 Megapiksel kamerası bulunan bir akıllı telefon tanıtarak tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başaran Xiaomi, görünen o ki bu ilgiden memnun kalmış. Yeni sızıntılara göre marka kamera üzerine odaklandı ve 150 MP değerinde kamerası bulunan bir akıllı telefon geliştiriyor.

İddialara özellikle Samsung ürünleri için isabetli tahminlerde bulunan Ice Universe tarafından geliyor. Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre Samsung ve Xiaomi ortak bir kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Ortak olarak geliştirilen kameranın 150 MP değerinde olduğunu göreceğiz.

Xiaomi kamera sensörlerini Samsung üretecek

Paylaşılan bilgiye göre üretimi Samsung gerçekleştirilecek. İki firmanın ortaklığı ise Xiaomi tarafından sunulacak olan yeni amiral gemisi akıllı telefonunda vucüt bulacak. İlk 150 MP değerinde kamera kullanan akıllı telefon da böylece Xiaomi’nin akıllı telefonu olacak.

Bu iddiaların ortaya atılmasıyla beraber kamera konusunda da bazı teknik bilgiler paylaşıldı. Buna göre marka, Galaxy S20 Ultra modelinde gördüğümüz Nonacell teknolojisine yer vermiş durumda. Geliştirme aşamasının tamamlandığı söylenen sensörlerin 2,5 cm gibi bir alan kaplayacağı ve bunun da telefonu biraz kalınlaştıracağı bilgisi var.

150 MP

İşin ikinci boyutu ise bu kamerayı destekleyecek olan işlemciler. İddialara göre Xiaomi bunun için Snapdragon 875 işlemcilerini kullanacak. Yeni amiral gemisi işlemcilerin ve 150 MP değerine kameranın kullanılacağı akıllı telefonun hangi seriye dahil olacağını merakla beklemekteyiz. Tahminler Mi Mıx modeline yeni bir üye ekleneceği yönünde. Tabii ki resmi bilgiler olmadığı için model adını da kesin olarak vermek doğru olmaz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler