Salı, Nisan 16, 2024

2018 Yılının En Kötü Parolaları Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her yıl milyonlarca kullanıcının farklı servis ve platformlar için kullandığı giriş güvenlik birimi parolaların bu yılki en kötüleri SplashData tarafından açıklandı. Önceki yıllardan pek de farklı olmayan liste, alışkanlıkların kolay değişmediğini gözler önüne seriyor.

Teknoloji ve internet etkileşimi geliştikçe, kişisel ve toplumsal veri güvenliği de daha önemli hale geliyor. Veri güvenliği etrafında her ne kadar farklı güvenlik alternatifleri üretiliyor olsa da, bugün kullanılan en güncel korunma yönteminin parola olduğunu biliyoruz.

Kullandığımız her platform için özel şifrelerimiz mevcut. Şifrelerin güçlü olması, verilerimizin de güvende kalmasına olanak tanırken, yanlış şifre seçimi de o derece güvensizliğe sebebiyet veriyor. Bu yüzden her platform üreticisi, kullanıcılarına tahmin edilebilmesi güç parolalar kullanmasını öğütlüyor. 

Ancak 2018 yılına baktığımızda kullanıcılar önceki yıllardan çok da farklı bir parola tercihi yapmamış gibi görünüyor. Özellikle şaşırtmaca olarak kullanılan 123456 gibi basit parolalar, bu yılın da zirvelerinde yer alıyor. PC Hocası ailesi olarak sizlere tahmin edilebilmesi güç parolalar kullanmanızı tavsiye ediyor ve 2018 yılının en kötü parolaları ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

  1. 123456
  2. password
  3. 123456789
  4. 12345678
  5. 12345
  6. 111111
  7. sunshine
  8. qwerty
  9. iloveyou
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler