Cuma, Nisan 26, 2024

2020 Türkiye Bilişim 500 Araştırma Sonuçları Açıklandı! Technopc Dikkat Çekti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilişim 500 Araştırması, belli dönemlerde düzenli olarak yapılıyor ve bilişim sektöründe yılın en iyileri belirleniyor. Açıkçası sektördeki gelişmelerin ne boyutta olduğu ve nasıl ilerlediğine de ışık tutan araştırma, bilişim sektöründe de yakından takip ediliyor.

En son araştırmanın 2020 yılı kataloğunun yayınlandığını gördük. Araştırma sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, hangi firmalar listeye girdi ve hangi firmalar daha çok öne çıkmış bu belli oldu. Listelere baktığımızda tablet ve taşınabilir bilgisayar kategorisinde 1.olan Technopc’nin öne çıktığını görüyoruz. Peki araştırma sonuçları genel olarak nasıl?

Türkiye Bilişim 500 Araştırması Sonuçları Nasıl?

Araştırma sonuçlarında birçok kategoriye göre birinciliklerin verildiğini belirtelim. Dediğimiz gibi burada Türkiye merkezli üretici bazı firmaların ciddi şekilde yükseldiğini anlıyoruz. Listelerde yükselişi en çok dikkat çeken yerli üretici Technopc gibi duruyor.

Technopc özelinde değerlendirir ve sonuçlara bakacak olursak;

  • Türkiye Merkezli Üretici Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar Kategorisinde 1.
  • Türkiye Merkezli Üretici Masaüstü Bilgisayar ve OEM Ürünleri Kategorisinde 2.
  • Türkiye Merkezli Üretici Genel sıralamasında 34.
  • Türkiye Merkezli Üretici Donanım Genel Kategorisinde 10.
  • İlk 500 Bilişim Şirketi Sıralamasında ise Satış gelirleri verilerine göre 91. Sırada yer almış.

Türkiye Bilişim 500 Araştırma

Yakın zamanda savunma sanayii için ürettikleri askeri standartlara dayanıklı bilgisayarlar ve tabletlerle beraber Technopc’nin dikkat çekmeyi başardığını görüyoruz.

Onun dışında araştırma sonuçlarına göre genel sıralamada ilk 3 firmadan da söz edelim. Türkiye Bilişim 500 araştırmasının sonuçlarında genel sıralamada birinci olan firmanın Turkcell olduğu açıklandı. Yine genel sıralamada Turkcell’i takip eden ikinci sırada ise Türk Telekom yer alıyor. 3.sırada yer alan ise Türksat olarak dikkat çekiyor.

Türkiye Bilişim 500 Araştırma

2020 Türkiye Bilişim 500 Araştırma sonuçlarında yükselişiyle dikkat çeken Technopc’nin sıralamalarına ve genel sıralamada ilk 3 firmaya baktık. Düzenli olarak yayınlanan raporun önümüzdeki sene sonuçları nasıl olacak göreceğiz. Bu yıl yayınlanan sonuçlar bile, bilişim alanında Türkiye Merkezli üreticilerin ne denli büyüme gösterdiğini kanıtlıyor. Sadece satış gelirleri verilerine bakıldığı zaman bile bunu anlayabiliyorsunuz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler