Cuma, Nisan 19, 2024

2020 Yılında Kullanıma Sunulacak Olan 117 Yeni Emoji!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkesi ve her şeyi temsil eden bir emoji var gibi görünse de, önemli bir grup tamamen dışlandı – transseksüel topluluğu. Ancak dün, Unicode Konsorsiyumu (emojinin telefonlarımıza ne yaptığına karar veren grup), bu yıl piyasaya sürülecek olan 117 yeni emojinin tasarımını ortaya çıkardı ve aralarında bir transseksüel bayrağı var. 

Bir transseksüel bayrağı ve sembol çağrısı Google ve Microsoft tarafından “daha iyi olmayan cisgender kimlikleri olan bireyleri temsil etmek için sponsor oldu.” dendi. Unicode’un Transgender Flag Emoji Önerisi’nde şöyle denmektedir: “Google, Microsoft ve bu belgede listelenen kişiler, yaşam deneyimlerimize bir emoji eklemenin yalnızca erişilebilen bir teknoloji yaratmakla ilgili olmadığına inanıyorlar. herkes — dünya çapında kullanıcıları da içeren kültürü teşvik etmekle ilgilidir.”

2018 yılında, İngiliz bir aktivist ve ‘To My Trans Sisters’ın yazarı Charlie Craggs, Unicode’u transseksüel bayrak emojisini ıstakoz ve anlamsız’ ıssız odada lehine görmezden geldiği için eleştiren #ClawsOutForTrans adlı bir kampanya başlattı. O zamanlar Craggs şunları dile getirmişti: “Unicode’un topluluğumuzu görmezden gelmesi neredeyse bir tür silme ve transfobi kokusu gibi, her yıl teklifleri görüyorlar, bunun son birkaç yıldır en çok talep edilen emoji olduğunu biliyorlar, ancak onlar hala çorba kutularının bizden daha önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz.”

Önerilen tasarımlar sayesinde, yıl sonuna kadar 62 adet yeni emoji eklenecek ve 55 adet yeni cinsiyet ve cilt tonu varyantları emojiler listesinde yerini edinecek.

Screen Shot 2020 01 30 at 8.40.06 AM
2020 Yılında Kullanıma Sunulacak Olan 117 Yeni Emoji! 2

Emoji tasarımları ve fikirleri herkes tarafından Unicode’a aktarılabilir, ancak sonuçta konsorsiyumun son sözü vardır. 2016’dan bu yana, eşcinsel gurur bayrağı telefonlarımızda göründükten sonra transseksüel gurur bayrağı (mavi, beyaz ve pembe) en çok talep edilen emojiydi.

Daha fazla cinsiyet kapsayıcılığının yanı sıra, emoji klavyenize bir kutup ayısı, bir mühür, kabarcık çayı, biber ve bir mamut eklenecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler