Perşembe, Nisan 25, 2024

7700 TL’lik Sistem Toplama Rehberi – PCH Beta 4

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri, birbirinden farklı incelemeleri yaptığımız ve yine birbirinden farklı sistemleri topladığımız hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada 7700 TL’lik sistem toplama rehberi ile karşınızda olacağız.

PCH serisinin orta klasmanında yer alacak yeni sistemimiz PCH Beta 4, oyun ve görsel zevkinizi bir hayli katlayacak Şimdi gelin sistemimize geçiş yapalım.

Anakart

Sistemimizin ilk parçası, diğer tüm parçaları da bünyesinde barındıracak olan anakart. Şık yapısı ve güçlü özellikleri ile dikkat çeken anakartımız ASUS B350-F Gaming olarak karşımıza çıkıyor. Orta sınıfın güncel modellerinden biri olan anakartımız, B350 yonga seti ve AM4 soket yapısına sahip ve Ryzen serisi bir ve ikinci nesil işlemcilere destek sunuyor. Asi siyahına eşlik eden gri süslemeler ile tasarımından söz ettiren anakartımız aynı zamanda RGB desteği de sunuyor.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 002

Anakartın teknik detaylarında ise 4 adet DDR4 bellek slotu başı çekiyor. Toplamda 64GB’a kadar RAM desteği sunan anakart, frekans bazında da bu desteği 3200MHz olarak belirlemiş. Günümüz ve gelecek ihtiyaçlara oldukça rahat hitap edebilen bu özellikler, uzun vade de sizlere kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde 3 adet genişleme yuvası barındıran anakartımız, bu bağlamda 3 yollu AMD CrossFire çoklu görüntü teknolojisine destek sunuyor. Ancak slotlar x16, x8 ve x4 modlarında çalışmakta.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 004

Öte yandan anakartın üzerinde bir adet M.2 SSD yuvası görüyoruz. 6 adet SATA bağlantı yuvası ile de depolamada genişlik sunan anakart, RAID desteği de sağlıyor. Son olarak anakartın çıkışlarında 6 adet USB 3.1 yuvası, HDMI ve DisplayPort yuvası, optik ses çıkışlı ses jackları bulunuyor.

İşlemci

PCH Beta 4 sistemimizin en önemli parçalarından olan işlemcide tercihimiz, AMD Ryzen serisinin yeni yıldızı Ryzen 2600X oldu. İçerisinde 6 gerçek çekirdek ve 12 işlem parçacığı barındıran işlemci, varsayılan hızda 3.6GHz turbo modunda ise 4.2GHz hızında çalışıyor. Bu değerler, Ryzen 2600 işlemcinin sunduğu değerlerden biraz daha fazla zira tercih ettiğimiz bu model ismindeki X ibaresinden de anlaşılacağı üzere fabrika çıkışlı overclocklu geliyor. Eğer iyi bir soğutma sisteminiz varsa ekstra olarak overclock yapabilirsiniz.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 003

İşlemcinin diğer teknik detaylarında 16MB L3 ön bellek dikkat çekiyor. 12nm FinFet mimariye sahip işlemcimiz aynı zamanda kutu içerisinde dahili bir stok fan barındırıyor. İşlemcinin talep ettiği güç tüketim değeri ise 95W.

Ekran Kartı

Geldik PCH Beta 4 sistemimizin grafik birimine. Sistemimiz orta ve üst sınıfı dengeleyebilecek donanımlara sahip olduğu için ekran kartında da tercihimiz GTX 1060 oldu. Model bazında ise tercihimiz ASUS ROG STRIX GTX 1060 6G oldu. Üç fanlı yapısı ve dikkat çeken hat detayalarına sahip ekran kartımız aynı zamanda RGB desteği ile de göz dolduruyor.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 013

Ekran kartının teknik detaylarına bakacak olursak da 6GB GDDR5 bellek boyutu ilk söylenecek özelliklerden. Bildiğiniz gibi GTX 1060 hem 3GB hem 6GB kapasiteli modele sahip. Ancak daha yüksek performans alabilmek ve daha güncel olabilmek adına tercih ettiğimiz model 6GB bellekli oldu. Öte yandan grafik kartımız, varsayılan hızda 1645MHz, OC modunda ise 1873MHz frekans hızında çalışabiliyor. Tabii ki bu OC modu ASUS’un desteği ile gerçekleşiyor.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 010

İçerisinde 1280 CUDA çekirdeği barındıran kart, bellek hızı alanda da 8008MHz hızda çalışıyor. Son olarak 8 pin güç bağlantısı ile çalışan kartın görüntü çıkışlarında bir adet DVI, ikişer adet HDMI ve DisplayPort yuvaları bulunuyor.

RAM

Sistem parçalarımızda sona yaklaşırken bir diğer önemli parçamız belleklere geldi sıra. Bellek tercihimizi tek kanal olacak şekilde belirledik ve ADATA XPG Gammix 8GB modelini sistemde kullandık. Burada neden 16GB tercih edilmedi soruları gelebilir. Esasen 16GB tercih etmek isterseniz haricen farklı kitleri deneyebilirsiniz yani bu konuda sizlere özgürlük sağlanıyor bizim tercih etmeme sebebimiz ise hem şu an için 8GB’ın yeterli olduğu hem de maliyetleri biraz daha düşürmek olduğunu söyleyebiliriz.

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 005

RAM’imizin teknik detaylarına dönecek olursak 8GB bellek kapasitesine sahip RAM’imiz, 3000MHz frekans hızında çalışıyor ve CL16 değerinde gecikme sunuyor. Tercih edeceğiniz renge göre değişen mat metal kaplamaya sahip RAM, soğutmasını bu metal bloklar ile pasif olarak gerçekleştiriyor.

Depolama

Her sistem rehberimizde tavsiye ettiğimiz bir şey varsa o da tabii ki SSD oluyor. Ancak PCH Beta 4 sistemimizde ne yazık ki SSD’ye yer veremedik zira meblağ üst sınıfa yükseliyordu. Bu bağlamda geleneksel depolama tercih ettiğimiz sistemimizin harddiski Seagate Barracuda 1TB oldu. 7200RPM hızında çalışan diskimiz 64MB ön bellek ile alıştığımız performansı bizlere sunuyor. Ancak bütçesi olan arkadaşlar için harici bir SSD eklemelerini kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kasa

Ve sistem rehberimizin son parçası kasaya geldik. Görünüşü ile yürek hoplatan bir kasa tercih ettiğimiz PCH Beta 4 sistemimiz, odanızın en dikkat çekici objesi olacak düzeyde. Ön ve yan paneli tamamen camdan oluşan kasamız Thermaltake View 27 olarak karşımıza çıkıyor. 3 tanesi ön panelde, bir tanesi egzoz alanında bulunan ve toplamda 4 adet kırmızı LED aydınlatmalı fana sahip olan kasamız aynı zamanda içerisinde dahili bir PSU barındırıyor. PSU ise 600W gücünde ve 80+ verimlilik ile çalışıyor. 

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 016

Montaj Sonrası

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 007

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 008

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 009

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 019

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 014

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 015

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 011

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 017

7000 TL PC Toplama Rehberi PCH BETA 4 021

Hocanın Yorumu

Son dönemde dolar, inanılmaz bir şekilde yükselirken bu yükselişin en büyük darbesini hiç şüphesiz bizim gibi teknoloji sever tüketiciler yiyor. Yıllar önce yarı fiyata topladığımız sistemler şu dönemde iki üç katı fiyatına ulaşmış durumda. Ancak yine de eldeki imkanlar ve doğru parça tercihleri ile sizin için orta sınıf bir sistem toplamak istedik ve hen günü hem yarını rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde bir sistem toplayabildik. PCH Beta 4 sistemimiz, yaptığımız oyun testlerinde de bizleri temin etti. Ultra ayar düzeylerinde aldığımız en düşük FPS oranı 48 olurken genel ortalamada FPS düzeyimiz 90 FPS düzeylerinde kaldı.

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Evet değerli hocalar, bir sistem toplama rehberinin daha sonuna geldik. Bugün sizlere orta sınıf sistem toplayacaklar için hazırladığımız PCH Beta 4 oyuncu sistemini sunduk. İçerisinde bulunan güncel ve güçlü donanımlar ile uzun yıllar sizleri taşıyabilecek olan bu sistemde tüm parçaları dilediğiniz gibi değiştirme ve özelleştirme imkanınız da bulunuyor. Öte yandan sistemimizin güncel fiyatının 7700 TL olduğunu belirtelim. 

Sistem ile ilgili detaylı bilgiye; satın alma linkine, video incelemesine, kurulum ve FPS testlerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir sistem rehberinde görüşmek üzere, hoşça kalın!

PCH Beta 4 Sistem Toplama Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler