Cumartesi, Nisan 27, 2024

Amazon, N95 ve Cerrahi Maske Satışını Yasakladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Müşterilerin satın alımı yerine maskeleri hastanelere ve hükümetlere sağlayacak.

Sevgili Amazon beyciğim, N95 maske, kağıt cerrahi maskeler, yüz kalkanları, cerrahi önlük ve eldivenleri ve dezenfektanları genel tüketicilerin satışına resmi olarak durdurdu.

Şirket, şu zorlu dönemlerde altın gibi değerli olan bu malzemeleri Amazon’un İş sitesindeki yeni bir portal aracılığı ile alışveriş yapmak amaçlı kayıt olunabilecek hastanelere ve hükümetlere öncelik sağlayacak.

Şirket komisyon ücreti almayacak!

Amazon beyciğim genellikle satıcılardan almış olduuğu komisyon ücretlerinden feragat edeceğini söyleyerek: “Satış ortaklarımızı bu ürünlerin ek envanterini en büyük ihtiyaçla bu müşterilere rekabetçi fiyatlarla sunmaya teşvik etmek için yapıyoruz.” dedi.

Amazon, CNBC’ye verdiği demeçte, küçük hacimli dezenfektanlar ve mendiller gibi diğer birçok ürünün halkın satın almaya devam edeceğini söyledi.

Şirket daha önceden Koronavirüs kapsamında büyük bir satış yasağı getirmişti.

Koronavirüs salgınının tüm dünyaya hızla yayılmaya başladığı dönemlerde Amazon beyciğim, ürün depolarına önemli olmayan ürünleri almayı kesip sadece tıbbi malzemelere izin vermek için büyük bir adım atmıştı.

Satış yasağı Türkiye’yi etkileyecek mi?

Hem yerli hem de yabancı kaynaklarda maske yasaklarının bölgelere özgü olup olmadığına dair bilgi yok fakat Amazon böyle büyük bir adım attı ise mutlaka küresel çapta bir karardır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler