Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD 3.nesil Ryzen PRO serisi işlemcilerini piyasaya sürdü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen PRO serisi işlemcileri artık piyasada görmeye hazırız. Pek çok e-ticaret sitesi işlemcilerin görsellerini ve içeriklerini satışa hazırlamak üzere web sitelerine eklemiş durumda. Şuan için piyasa satış fiyatları hakkında net bir bilgi elimize ulaşmazken, siyah tasarımlı Ryzen PRO işlemciler oldukça ilgi çekici.

Kaç adet AMD 3.nesil Ryzen PRO işlemci olacak?

Aslında bu isimlere yabancı değiliz. Sadece oyuncu odaklı işlemci takibi yapıyorsanız, AMD Ryzen PRO işlemcilerin 1. ve 2. nesillerini daha önceden görmemiş olabilirsiniz. AMD Ryzen PRO, Athlon PRO ve AMD Ryzen Embedded olarak adlandırılan modeller bu sene toplam 6 adet yeni işlemciye ev sahipliği yapacak.

amd ryzen pro 002

amd ryzen pro islemciler

Modeller ise sırası ile;

  • AMD Ryzen 5 PRO 3900
  • AMD Ryzen 5 PRO 3700
  • AMD Ryzen 5 PRO 3600
  • AMD Ryzen 5 PRO 3400G
  • AMD Ryzen 5 PRO 3400GE
  • AMD Ryzen 5 PRO 3200G

amd ryzen pro 0033

PRO serisi işlemciler neyi amaçlıyor?

AMD GuardMI teknolojisi ile birlikte hazırlanan PRO serisi işlemciler oyunculara yönelik değil. Siber güvenlik ve saldırılara karşı gelişmiş özellikler içeren seri, “Memory Guard”,”Secure Boot” ve “Enhanced OS Security” ile birlikte geliyor.

Memory Guard özelliği: Gerçek zamanlı şifreleme ve tüm sistem belleğinin şifresini çözme gibi özellikler vaat eden Memory Guard, aynı  zamanda siber saldırılara karşı da bir Antivirüs gibi sürekli tetikte olmasını sağlar. Dünyanın standart güvenlik özelliği olarak tam bellek şifrelemeye sahip tek işlemci ailesi olarak nitelendiriliyor.

Secure Boot özelliği: Bilgisayarın güvenliğini sağlamak için ön yükleme işlemlerini kontrol edip, güvenli içerikleri kontrol eder. Tehdit ve kritik yazılımlara karşı bilgisayarınızı korumaya alarak ulaşmalarını önlemeye yardımcı olur.

Enhanced OS Security özelliği: Windows 10 güvenlik özelliklerinin desteklenmesini sağlayan Enhaced OS, aygıt koruması, kimlik bilgilerinin korunması, TPM 2.0, VBS ve diğer bileşenlerin sağlıklı çalışması için sistemi destekler.

amd ryzen pro 006

amd ryzen pro 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler