Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Big Navi Ekran Kartı Detaylanmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın “SUPER” ekran kartı serileri, markanın biraz daha öne çıkmasını sağladı. Nvidia’nın bu hamlesine cevap vermek isteyen AMD ise yeni bir seriye hazırlanıyor. Bu kez konuk AMD Big Navi olacak.

Üst segment ekran kartları arasında yer alması beklenen AMD Big Navi için ortaya çıkan detaylar, yarışın yeniden kızışabileceğini gösteriyor. Özellikle “SUPER” modellerine farklı bir cevap verilmiş olacak.

AMD Big Navi neler sunacak?

Yeni ekran kartlarının ilk dikkat çeken detayı boyutu olacak. Kısa süre önce sunulan Radeon RX 5700 XT modellerine göre çok daha büyük bir kart karşımıza çıkacak. Beklenti 2 kat daha büyük bir serinin sunulacak olması.

Bunun yanında Navi 10 GPU birimi için de değişiklikler yolda. Ekran kartının boyutu arttığı gibi GPU değişecek ve Navi 21 GPU modelini göreceğiz. Açıkçası bu değişikliğin ana amacı, markanın üst segment ekran kartı yarışında Nvidia serileriyle boy ölçüşebilecek ayara gelmesi. Tabii ki atılan adımın ne kadar başarılı olacağını kartın tanıtımının sonrasında yapılacak testler ile göreceğiz.

AMD Big Navi

Daha büyük, daha güçlü ve daha iddialı bir seri olacak olan AMD Big Navi için önemli bir değişiklik daha bekleniyor. AMD bir süredir kartlarında HBM teknolojisine yer veriyor ancak bu seride HBM2E modelinin kullanılması beklenmiyor. Maliyeti yükseltmemek ve fiyat rekabeti de sunmak adına markanın GDDR6 kullanacağı iddiası var. Tabii ki bu iddiaların henüz netlik kazanmamış olduğunu da belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler