Cuma, Mart 29, 2024

AMD EPYC 7000 Serisinin Özellikleri ve Performansı Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD şu sıralar yeni sürprizler yaparak piyasaya yeni taze kanlar kazandırmaya devam ediyor. AMD şimdi de yeni EPYC 7000 serisi işlemcilerini duyurdu. Peki yeni AMD EPYC 7000 işlemcilerinin üretiliş amacı ve teknik özellikleri neler ? Dilerseniz yakından bir göz atalım.

AMD EPYC 7000 Neler Sunuyor ?

20 Haziran’da piyasaya sürülen yeni işlemciler daha çok veri merkezleri için geliştirildiği gibi, sürekli yük altında çalışabilmeye alışık. 8, 16 ve 32 çekirdekli olarak üçe ayrılan yeni işlemciler, Ryzen serisinden sonra piyasaya taze ve yenilikçi olarak sürüldü.

Şuanda AMD‘nin izlemiş olduğu politikalar gereği her ürünün bir çıkış tarihi bulunuyor. Her ne kadar AMD EPYC 7000 işlemcileri oyuncuları ilgilendirmese de, Vega mimarisine sahip yeni ekran kartları kullanıcılarını bekliyor.

amd epyc islemci

AMD EPYC 7000 Özellikler

* CPU başına 8 DDR4 kanal yapısı

* CPU başına maksimum 2 TB hafıza

* 32′ kadar yüksek performanslı Zen çekirdeği

* 128 PCIe hattı

* Entegre yonga seti

* Yeni Gen EPYC işlemcileri ile soket uyumu

amd epyc islemci 005

Avantajları Neler ?

Yeni AMD EPYC 7000 işlemcileri sunuculara heterojen hesaplama ile optimizasyon sunduğu gibi, düşük güç tüketimi vaat ediyor. Öte yandan %20’ye varan daha düşük sermaye ile yatırımcılar için farklı bir avantaj kaynağı. Yeni EPYC 7000 serisi işlemciler 128 PCIe ve 8 kanallı DDR4 desteği (2666 MHz’e kadar) performans sunabilirken, bazı parçalar iki farklı TDP değeri ile listeleniyor.

AMD EPYC 7000 işlemcilerde maksimum 32 çekirdeğe kadar olan versiyonları bulunuyor. En ucuz işlemci parçası ise 400 dolardan başlayacak. En güçlü işlemci modeli ise EPYC 7601 olarak gösterilirken, piyasa satış fiyatının 4000 dolara yakın olduğu söyleniyor. Son olarak turbo moda alındığında en yüksek saat hızının 3.2 GHz’e kadar yükseldiğinin altını çizelim.

amd epyc islemci 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Biz de haberde zaten 20 Haziran’da çıktığını söylüyoruz. Performans ve özellikleri sızdırıldı. Doğru okursanız, bilgiye daha kolay erişebilirsiniz..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler