Cuma, Nisan 26, 2024

AMD için DDR5 RAM Destek Tarihi Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

DDR5 RAM teknolojisi, şimdilik çok yaygın olarak kullanıma geçmedi. Pazarda daha çok DDR4 RAM’lerin kullanımı var. Gelen bilgiler yakın gelecekte bu durumun değişeceğini göstermekte.

İlk etapta Intel bu konuda işlemcilerin DDR5 RAM teknolojisini ne zaman destekleyeceğini belirtmiş ve bir nevi yarışı başlatmıştı. Şimdi ise AMD serileri için bu konuda bilgiler ortaya çıktı.

AMD, Zen 4 mimarisi ile DDR5 RAM dönemine geçiş yapacak

DDR5 RAM 3Dedik ya Intel önce davrandı diye. İşlemci devi için ortaya çıkan yol haritasında 2021 yılında yeni RAM’lerin desteklenmeye başlanacağı belirtilmişti. Intel yol haritasına göre yeni RAM’ler 2021’de sunucularda kullanılmaya başlayacak.

AMD ise bunun için Zen 4 mimarisini bekleyecek. Zen 4 mimarisine sahip olan ve 5 nm üretim teknolojisinden çıkan DDR5 destekli işlemciler ise 2022 yılında piyasadaki yerini alacak.

Performans konusunda üst seviyeyi yakalamasını beklediğimiz işlemcilerin yarışı farklı bir sayfada yeniden başlatacağı kesin.

DDR5 RAM

Son dönemde gerileyen bir Intel ve yükselen bir AMD var. Her ne kadar AMD DDR5 desteğine daha geç ulaşacak gibi dursa da AMD emin adımlarla ilerliyor gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler