Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Işın İzleme Teknolojisinin İşlemci GPU’larına Geleceğini Doğruladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD CEO’su Lisa Su, CES 2019 fuarında yeni Ryzen 3000 serisi işlemcileri duyurmuş ve sizlerle teknik detayları burada paylaşmıştık. Bir gün sonrasında ise yine CEO’dan çok sürpriz bir açıklama gelerek Işın İzleme (Ray Tracing) teknolojisinin ekran kartlarına geleceğini doğruladı.

CES 2019’un AMD lansmanının ilk gününde ekran kartları ve işlemciler açıklanırken, yeni detaylar yüz üstü geçilmişti. Fakat şimdi görüyoruz ki yeni teknolojiler ve detaylar son kullanıcılar ile paylaşılmaya başlandı.

AMD Ryzen Ailesine Işın İzleme Teknolojisi Geliyor

CEO yeni 3.nesil Ryzen çekirdeklerinde Işın İzleme GPU gelişimini doğrularken, yüksek ihtimalle işlemcinin içerisinde yer alan GPU çekirdeklerinde bu teknoloji yer alacak. Ayrıca AMD’nin en yakın rakibi NVIDIA CEO’su Jensen Huang, AMD’nin yeni Radeon VII GPU‘su hakkında açıklamalar yapmış ve “bizim teknolojimize yetişemez” tarzında açıklamalar yapmıştı.

Lisa SU ise bu açıklamalara karşı olarak “Evet, AMD’nin geliştirilmesinde kendi ışın izleme teknolojisine sahip GPU’lar vardı.” dedi. Sonrasında 3.nesil Ryzen’i işaret ederek sekizden fazla çekirdek ile başlayacağı konusunda detaylar mevcut. Açıklamaların detayları ise PCWorld tarafından yayınlanırken, Çarşamba günü yapılan CES konuşmasında editör önemli konuları sordu.

amd vega vii ekran karti 004

Daha Fazla 3.Nesil Ryzen Çekirdeği

Yaklaşmakta olan 3.nesil Ryzen‘in sahnede açıklandığı teknik verilerine göz gezdirdiğimizde 8 çekirdek 16 iş parçacığından oluştuğu aynı zamanda düşük TDP değerleri ile yüksek verimlilik vaat ettiğini gördük. Zaten 1. ve 2. nesil Ryzen işlemcilerde başta ülkemiz olmak üzere pek çok ülkede çok sevildi ve performansından memnun kalındı.

Hem fiyat performans ürünleri olarak piyasaya çıkarken, üçüncü nesilden de beklentilerin yükseliyor olması PC severleri heyecanlandırıyor. Tüm bu detayların arkasında ise Lisa SU şunları söyledi;

“Ryzen’in evrimine bakarsanız, her zaman çekirdek sayısında bir avantaj sağladı.”

amd ryzen 3000 islemci 1

AMD’nin Arka Planında RTX 2070’e Göre Rakibi Var mı?

CEO; “Işın izleme önemli bir teknoloji ve hem donanım hem de yazılım açısından üzerinde çalıştığımız bir detay. En önemli detay ise, teknoloji üreticilerimiz ile yaptığımız ortaklıklar. Bu süre zarfı içerisinde ortaklarımız ile yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz ay NVIDIA CEO’su tarafından RTX 2080 Ti ve 2080 serisinin pahalı olduğu sorularına “Evet o konuda erken davrandık. Ancak şuan uygun fiyatlı RTX 2060 ekran kartı piyasada” açıklamasını yapmıştı. NVIDIA RTX kartların fiyatı ve oyun desteğinin yetersiz olması ile alakalı eleştiriler alırken, Su bir ekosistem oluşturmanın önemli olduğuna değindi.

Yani ilerleyen aylarda RTX 2070‘in karşısına yeni bir rakip gelme olasılığı çok yüksek.

AMD Vega Vii Ekran Kartı Tasarımı

amd vega vii ekran karti 003

amd vega vii ekran karti 004

amd vega vii ekran karti 002

amd islemci yol haritasi

amd ryzen 3000 picasso ozellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler