Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Ryzen 1700X FPS Testi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta ofisimize konuk olan AMD Ryzen 1700X işlemcisinin sistem rehberini sizlerle paylaşmıştık. Bu hafta ise Ryzen 1700X‘in FPS testlerini gerçekleştiriyoruz hocalar. İlk etap için belirlemiş olduğumuz oyunlar arasında GTA V, Battlefield 1, Sniper Elite 4 ve For Honor bulunuyor. Dilerseniz hemen Ryzen 7 1700X‘in detaylarına yakından bir göz atalım.

Ryzen 1700X neler sunuyordu ?

Şuanda bu işlemcinin Türkiye satış fiyatı 1850 TL‘den başlıyor arkadaşlar. Kısaca işlemcinin detaylarından bahsetmek gerekirse; 20 MB ön belleğe sahip olan Ryzen 1700X bizlere performans konusunda oldukça büyük avantajlar sunuyor. Zira işlemciyi Intel 7700K ile karşılaştırdığımızda Ryzen’in daha avantajlı olduğunu görünce tüylerimiz diken diken oldu orası ayrı bir konu olacak.

Öte yandan Ryzen 1700X PSU’dan 95W TDP çektiği gibi, 3.4 GHz temel frekans hızında çalışıyor. Turbo Boost devreye girdiğinde ise 3.8 GHz hızlarını görebilmek mümkün. Overclock ve BIOS rehberini de YouTube kanalımızdan paylaşmıştık. Yine aşağıdaki videolardan erişebilirsiniz.

Gelelim FPS değerlerimize

GTA 5

Yukarıdaki Ryzen 1700X FPS videosunu detaylı olarak izlediniz. Biz de bir yandan daha detaylı olması amacı ile oyunlardan aldığımız FPS değerlerini grafiğe döktük. Dilerseniz ilk testimiz olan GTA 5 ile hızlı bir giriş yaparak başlayalım.

Aşağıda görmüş olduğunuz grafikte Galax GTX 1070 Sniper White Ex OC ekran kartı ile Ryzen 1700X işlemcisini birleştirerek verileri elde ettik. Tüm testlerde aynı ekran kartı kullanıldı. İlk olarak GTA 5 Full HD ayarlar benchmark testimizi yaptığımızda ortalama 84, maksimum 147 ve minimum da 52 FPS aldık. Değerler performans açısından çok çok iyi olduğu gibi, ayarlarımız en yüksekteydi.

gta 5 fps testi ryzen 1700x Full HD

Full HD testimizi gerçekleştirdikten sonra hemen ayarlarımızı 2560 x 1440 (2K) çekerek bir de GTA 5 bechmark testini öyle çalıştırdık. Aslında 2011 yılında çıkmış bir oyun için optimizasyonlar gerçekten kötü olmasına rağmen elde edilen sonuçlar oldukça iyiydi. Zaten Full HD ile 2K arasında maksimum 5 FPS oynuyor. O yüzden 2K destekli bir monitörünüz varsa, Full HD’de oynamak gerçekten saçmalık olurdu.

2K testimizde ise değerlerimiz arasında çok uçuk oynamalar gerçekleşmedi. Çünkü Full HD ile 2K değerleri kare hızı olarak farklı değil. Eğer 4K’da yapılsaydı değerler çok fazla oynayabilirdi. Ancak GTA 5‘in optimizasyonu ve 2K test sonucunda ortalama 76, maksimum 140 ve minimum da 48 FPS elde ettik.

gta 5 fps testi ryzen

Ryzen 1700X Sniper Elite 4 FPS Testi

Yine değerlerimizi videoda paylaştığımız gibi, ikinci oyunumuz olan AMD tabanlı Sniper Elite 4 oyununa geldik. 1700X işlemcimiz bu oyunda da bizi yanıltmadığı gibi, performansı ile parmak ısırttı diyebilirim.

Yine ilk olarak ayarlarımızı Full HD’ye (1920 x 1080 px ) çekip o şekilde test ettik. Sniper Elite 4‘te benchmark bulunmadığı için direkt oyun içerisinden elde ettiğimiz değerler ortalama 109, maksimum 191 ve minimum da 71 FPS şeklinde oldu.

sniper elite 4 fullhd

Önemli not: Değerli hocalar, biliyorsunuz ki yeni bir donanım çıktığı zaman piyasada bulunan yazılım veya oyunlara hemen adapte olamıyorlar. Hal böyle olunca şuan ki elde etmiş olduğumuz değerler çok çok iyi olmasına rağmen Ryzen‘a gelecek olan yeni bir güncellemede çok daha iyi FPS değerleri elde edilecektir. Zira ufak tefek optimizasyon ihtiyaçları Ryzen serisine gerekiyor. Bunu da AMD önümüzdeki günlerde tespit edip yapacaktır.

Ayarlarımızı hemen sonrasında 2K (2560 x 1440 px )’ya çektik. Tekrar oyuna döndüğümüzde ise bizleri minimum 68, maksimum 187 ve ortalama 101 FPS değerleri takip etti. Yine Full HD’ye göre aralarında uçurum olmadığını görebiliyoruz.

sniper elite 4 2k

Ryzen 1700X Battlefield 1 FPS Testi

Toplamda belirlediğimiz dört oyundan geldik en çok oynanan Battlefield 1 serisine. Oynayanlar yakından bilirler, kendinizi oyuna bıraktığınızda o müthiş savaş sahneleri ve sürekli bir baskı altında ağır bombardımanlara tutulmalar FPS’i düşüren kriterler arasında yer almaktadır. Fakat Ryzen 1700X ve GTX 1070 o kadar iyi ikili oldular ki, ağır bombardımanda bile ani FPS düşüşleri yaşamadan testimizi Full HD’de tamamladık.

Full HD ayarlarda minimum 83, maksimum 200 ve ortalama olarak 126 FPS görmek bizi gerçekten mest etti. 200.1 FPS görmeyi biz de beklemiyorduk itiraf edelim. Ancak haritada ufak tefek boşluk alanlarında bu değerleri alabilmek (üstelik savaş esnasında) gerçekten mükemmel.

battlefield 1 1700x fps full hd

Bu güzel değerlerden sonra ayarlarımızı hemen 2K (2560 x 1440 px)’ya çekerek bir de öyle savaşa girdik. Yüksek aksiyon ve çatışma içerisinde yine en ufak drop veya takılma görülmezken, minimum 53, maksimum 106 ve ortalama 68 FPS alarak testimizi tamamladık. Diğer oyunlara nazaran BF1’de 2K ve Full HD ayarlar epey farklılık gösterdi. Biz bunu da oyunların içerisinde bulunan optimizasyonların kalitesine bağlıyoruz.

Ryzen 1700X For Honor Testi

Geldik işlemcimizi ve ekran kartımızı test ettiğimiz son oyun olan For Honor‘a. Oyun Nvidia tabanlı olduğu gibi, yoğun grafikleri ve ağır optimizasyonu ile biliniyor. Zira oyun çıkalı henüz 1 ay bile olmadı. Biz de For Honor’u merak ettiğimiz için Ryzen 1700X ile buluşturmasaydık ayıp olurdu.

Yine Full HD (1920 x 1080 px) ayarlarda benchmark testimizi başlattığımızda ofiste 2 dakikalık sessizlik oluştu. Ortalama 114 FPS ile For Honor gibi bir oyunu oynamak insanı gerçekten büyülüyor hocalar. Neyse, değerlerimize gelecek olursak Full HD’de minimum 87, maksimum 152 ve ortalama da 114 değerlerini elde ettik.

for honor ryzen 1700x test full hd

Sonrasında ise hemen ayarlarımızı 2K Ultra‘ya çekerek tekrar benchmark testini başlattık. İki dakikalık testin hemen ardından bizleri Full HD’ye göre 50 FPS gibi ciddi farklar karşıladı. 2K testimizde aldığımız değerler minimum 52, maksimum 99 ve ortalama da 71 oldu.

for honor ryzen 1700x test

SONUÇ

AMD Ryzen 1700X incelemesini bu hafta tamamlamış olduk. Benchmark, Sıcaklık BIOS ve toplama rehber videolarına PC Hocası YouTube kanalından ulaşabilirsiniz. Onun dışında işlemcimizin performansı gerçekten parmak ısırttığı gibi, testlerimizden başarılı bir şekilde geçti. Eğer yakın zamanda Ryzen 1700X almayı düşünüyorsanız tercihinizi bu yönde yapabilirsiniz.

Ryzen böylece bizden ‘yüksek performans’ ve ‘editörün seçimi’ ödülünü alıyor.

ryzen 1700 x fps editor horz

Yine yukarıda belirttiğimiz gibi işlemcimiz daha çok yeni olduğu için ilerleyen günlerde yeni güncellemelere kavuşacaktır. Bu durumu Nvidia’da yaşıyor, Intel’de. Ufak tefek optimizasyon sorunları yeni gelecek güncellemeler sonrası kaybolacak.

Ryzen işlemciler hakkında sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Bir başka inceleme rehberimizde görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın hoşçakalın..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Oyun bilgisayarı arıyorsanız işlemcinize para ayırmak ilk etap için anlamsız. Sadece ekran kartınızı olabildiğince iyi seçmeli ve yüksek performanslarda kullanabilmek için ona uygun bir işlemci seçmenizde fayda var. Ryzen 1700 işlemcisi ise oyunlarda GTX 1060, 1070 ve RX 480 ekran kartları ile tam uyumlu çalışabiliyor.

  1. rx 470 ve ryzen 1700 kullanıyorum. performans için ne gerekiyorsa doğru olarak yapılı. detaylar fps yi bozanlar dışında en yüksek. 50-85 fps gibi benchmark var. ama haritada belli yerlerde ciddi fps düşüşü var. ayrıca ender olarak 5-10 sn liğine fps çok düşüp sonra toparlıyor. benchmarkla oyun içi gerçek başarım inanın çok farklı. i5 6600k+gtx 960 gibi nispeten düşük bir konfigirasyon bile harita genelinde daha sabit fps veriyor.

  2. sayın hocam battlefield 1 de çok aşırı fps düşüşleri yaşıyorum en çok patlama sahneleri filan doğru dürüst oynanmıyor lütfen yardım edin
    ryzen 1600
    gtx1060
    600w kcas

    • Merhaba,

      GTX 1060 ekran kartınızın BF1’i çok rahat kaldırması gerekiyor. Şuanda sisteminizin tüm güncellemelerini tamamladınız mı ? Eğer şüphelendiğiniz bileşenler varsa Driver Booster programını indirip sisteminizi baştan aşağı taratın ve güncel olmayan içerikleri güncelleyip tekrar deneyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler