Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Ryzen 3000 Serisi APU’lar CES 2019’da Piyasaya Sürülüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ryzen serisi ile yükselen bir ivme yakalayan AMD, yeni yılda Ryzen 3000 serisi APU’ları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni işlemcilerin çıkış tarihi olarak CES 2019 fuarı gösteriliyor.

AMD, son yıllarda geliştirdiği Zen mimarisine dayanan Ryzen serisi işlemcilerle piyasada ciddi bir başarı yakalamış durumda. Geçtiğimiz aylarda Ryzen 2000 serisi ile gelişmiş APU’lar sunan firma, uygun fiyat ve yüksek performans ile gövde gösterisi yapmış ve rakibi Intel’e karşı bu alanda üstünlük kurmuştu.

amd ryzen 3000 serisi apular

Uzun zamandır yeni nesil bir Ryzen serisin geleceği konuşulurken ilk kez güçlü bir iddia ile bu söylem desteklendi. İddialara göre AMD, CES 2019 fuarında yeni nesil Ryzen 3000 APU’ları tanıtacak ve aynı zaman diliminde piyasaya sunacak. İlk nesilde gördüğümüz 14nm teknolojisinin terk edileceği bildirilen yeni 3000 serisi, ikinci nesil gibi 7nm üretim sürecine sahip olacak.

Ryzen 3000 serisi, önceki serilere göre daha düşük güç tüketimi ve daha yüksek performans sunacak. Özellikle mobil versiyonlarında bu iki temel üzerine şekillendirilecek olan işlemciler, masaüstü tarafında daha yüksek CPU ve GPU saat hızları sunacak. Ancak yeni seri muhtemelen DDR5 yerine DDR4 bellek teknolojisine destek verecek.

TSMC’nin geliştirdiği 7nm sürecinden yararlanamayan AMD, Ryzen 2000 serisi CPU’larla aynı Zen+ tasarımını kullanacak. Yine de yeni işlemciler, gelişmiş performans ve güç sunacaklar. Bakalım 8 Ocak Salı günü başlayacak olan CES 2019’da yeni Ryzen’ları görebilecek miyiz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler