Cuma, Mart 29, 2024

AMD Ryzen 3000 Serisi İşlemciler Listelendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zen mimarisi ile son iki yıldır Intel karşısında güçlü bir çıkış yapan AMD, Ryzen 3000 serisi işlemciler ile çıkışını pekiştirmeye hazırlanıyor. Henüz resmi duyurusu gelmese de, Rusya tabanlı bir e-ticaret sitesinde Ryzen 3000 serisi işlemciler listelendi.

Önümüzdeki haftalarda CES 2019 fuarında birbirinden farklı ürünler göreceğimiz aşikar. AMD tarafında da heyecan verici ürünlerin sergileneceği belirtilirken, daha önce sizlerle paylaştığımız yeni nesil Ryzen 3000 serisi işlemcilerin de ayak sesleri duyulmaya başladı.

Rusya tabanlı bir e-ticaret sitesi, henüz duyurusu yapılmamış olmasına rağmen içerisinde 16 çekirdekli Ryzen 9’un da dahil olduğu 3000 serisi işlemcilerin özelliklerini içeren listeyi paylaştı. Henüz listelerde belirtilen özelliklerin ne kadar doğru olduğu bilinmiyor olsa da, AMD yeni nesil işlemcileri arasında daha yüksek frekans hızına sahip bir Ryzen 9 gösterecek.

amd ryzen 3000 serisi işlemciler listelendi manşet

Listede, Ryzen 2700X’den 400MHz fazla ve 3.9GHz temel, 4.7GHz turbo frekans hızında çalışan ve 16 çekirdeğe sahip olan bir Ryzen 9 3800X bulunuyor. Ryzen 7’ye göre iki kat daha fazla çekirdeği içerisinde bulunduran bu işlemci aynı zamanda 125W TDP değeri ile de dikkat çekiyor.

Bununla birlikte yeni nesil bir Ryzen 7 3700X’de listede mevcut. Bu işlemci de 12 çekirdekle geliyor ve 4.2GHz taban, 5GHz turbo hıza sahip. Gerçi bu turbo hızların destek verilen overclock frekansları olabilme ihtimali de bulunuyor.

Intel’in özellikle i9-9900K işlemcisine karşı geliştirilen bu işlemciler, güçlü donanım kombinasyonlarıyla kullanım bazında inanılmaz deneyimler yaşatabilir. Bakalım yaklaşan CES 2019 fuarında gerçekten bu işlemcileri görebilecek miyiz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler