Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 5000 Serisi için Yol Haritası Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekim ayı AMD için çok hızlı geçecek. NVIDIA rakibi ekran kartları ve yeni işlemciler gelecek. Yeni gelecek işlemci serisi AMD Ryzen 5000 olacak.

Yine ünlü CEO Dr.Lisa Sun sunumuyla tanıtılacak olan işlemciler, 8 Ekim tarihinde görücüye çıkmış olacak. Yani tanıtım çok yakın. Tanıtımın yakın olması, AMD kaynaklarını da harekete geçirdi ve yeni işlemci serisine ilişkin bir yol haritası sızdırıldı.

Hangi serinin ne zaman piyasaya çıkış yapacağı konusunda bilgi veren yeni yol haritasına göre, AMD sene sonunu dolu dolu geçirecek.

AMD Ryzen 5000 için nasıl bir süreç izlenecek?

8 Ekim tarihinde tanıtılacak olan yeni işlemcilerde ilk parti AMD Ryzen 9 5900X modeli ve Ryzen 7 5800X modeli olacak. Bu işlemciler 20 Ekim tarihinde piyasada olacak ama tabii elimizde resmi bilgi yok. Şu an teyit edilmeye muhtaç bir sızıntı söz konusu.

AMD Ryzen 5000

Piyasaya çıkacak ilk iki model bunlar olurken, ikinci parti için biraz daha beklemek gerekecek. İkinci parti de yer alacak olan işlemciler de Ryzen 5 5600X ve Ryzen 9 5950X modelleri olacak. Bu iki model için piyasaya çıkış tarihi hakkında bir bilgi yok.

Bir ihtimal Kasım ayının sonlarına doğru çıkış yapılabilir. Neyse ki detayları öğreneceğimiz etkinlik çok uzakta değil. 8 Ekim tanıtımını bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler