Çarşamba, Nisan 24, 2024

AMD Ryzen Stok Fan Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen serisi ile birlikte stok fanları da piyasaya çıkarttı. 3 farklı AMD Ryzen stok fan bulunuyor. İlk Ryzen stok fan modeli 65 W TDP değeri için Wraith Stealth, 2. Ryzen stok fan modeli 95 W TDP değeri için Wraith Spire, son model ise 125 W TDP değeri için yüksek performanslı Wraith soğutucu modeli kullanılmakta.

Ryzen R5 1400 ve altı için 65 W TDP değerine sahip Wraith Stealth modeli, Ryzen R5 1500x ile Ryzen R7 1700 modelline kadar Wraith Spire, daha yüksek hız aşırtma değerlerine çıkan Ryzen R7 modelleri için yüksek performanslı Wraith soğutucu kullanılıyor. 

AMD Ryzen 7 Press Deck 19

LED Aydınlatma

Yeni Wraith soğutucular ile birlikte gelen en dikkat çekici özellik LED aydınlatma. AMD Ryzen Wraith soğutucuların beraberinde gelen kablo ile birlikte anakartların üzerindeki RGB LED kontrolcüsüne bağlandıktan sonra RGB aydınlatma kontrol edilebiliyor. Yeni çıkan tüm çoğu anakartın üzerinde +12v, R, G, B yazan porta soğutucu ile birlikte gelen kablo ile bağlayıp LED animasyonları bilgisayar ara yüzünden kontrol edilmesi güzel bir ayrıntı olmuş. 

AMD Wraith Cooler 2 tile

AMD Ryzen Master

AMD Zen mimarisi ile birlikte Ryzen Master Utility programını da tanıttı. Ryzen Master Utility işlemcinin hız aşırtmasını çok kolay hale getiren bir program. Program ara yüzünde tüm çekirdekleri teker teker hız aşırtmak, belirli çekirdekleri devre dışı bırakmak mümkün. Ryzen Master Utility ile birlikte işlemciye hız aşırtmayı çocuk oyuncağı haline getirmesi Ryzen kullanıcıları için gerçekten büyük kolaylık.

10788 amd full ryzen master user interface configure view 0

Soğutucusu olmayan modeller

Ryzen serisi işlemcilerin her modelinde kutu içeriğinden Wraith soğutucu çıkmamakta. R7 1800x ve R7 1700x modelleri için ekstra olarak AM4 uyumlu bir soğutucu almanız gerekmekte. Yakın zamanda çıkacak olan Ryzen R5 serisi işlemcilerin de ise Ryzen R5 1600, Ryzen R5 1500x ve Ryzen R5 1400 modellerinde kutu içeriğinden Wraith soğutucu çıkıyor. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Abi ben şöyle bir soru sorucam ben kule tipi bir soğutucu kullanmak istediğimde bana sürekli intel soğutucu soketiyle geliyor ben msi yın b450 tomahawk max anakartına intel soğutucu soketiyle takmayı denediğimde soket uyuşmuyor keşke fotoğraf paylaşabilsek 🙁 fotoğrafı atabilseydim net olarak görürdünüz sorunu

  2. sadece birisi takılacak. Usb yi takarak crosair amd yazılımı ile renk ve ledler ile amd yazısı renkleri kontrol ediliyor. uada diğerini seçersen hazır kullanılıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler