Cuma, Nisan 26, 2024

AMD’nin Smart Access Memory Hizmeti Ryzen 3000 Serisine Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyunlarda kare hızlarını iyileştirmek için işlemcileri doğrudan bir ekran kartının yerleşik belleğine erişmesine olanak tanıyan PCI-Express grafik özelliği olan Yeniden Boyutlandırılabilir BAR için çıta henüz yeni indirildi. Bunun nedeni, AMD’nin teknolojiyi yalnızca bu özellikle birlikte piyasaya sürülen yeni Ryzen 5000 yongalarına değil, son nesil Ryzen 3000 serisi işlemcilere de getireceğini duyurmasıdır.

AMD orijinal olarak bu özelliği “AMD Akıllı Erişim Belleği” olarak piyasaya sürdü ve bunun çalışması için özellikle bir AMD Ryzen 5000 işlemci ve bir AMD Radeon RX 6000 grafik kartına ihtiyacınız vardı. İlk çıkışlarından bu yana her ikisinin de perakende satışta bulunmasının inanılmaz derecede zor olduğu düşünüldüğünde, bu özellikle kolay bir satış değildi.

amd ryzen kapak resmi 1
AMD'nin Smart Access Memory Hizmeti Ryzen 3000 Serisine Geliyor 3

Ancak, Ocak ayında Nvidia’nın RTX 3000 serisi dizüstü bilgisayar ekran kartları için ilk destekle Yeniden Boyutlandırılabilir BAR’ı benimseyeceklerini ve daha sonra her iki AMD ile eşleştirildiğinde RTX 3000 serisi masaüstü bilgisayarlara sunulacağını duyuran Nvidia ve Intel için gayet kolay bir satıştı. ve hem 11. Nesil hem de 10. Nesil Intel CPU’lardan oluşan bir seçkiydi. Nvidia, geçtiğimiz hafta yeni RTX 3060 masaüstü grafik kartı desteğini başlattı ve diğer yeni ekran kartları Mart ayı sonlarında geliyor (yine de bir anakart güncellemesine ihtiyacınız olacak).

AMD tarafındaki anakart güncellemelerinin çok geç olmadan şu günlerde kullanıma sunulmaso bekleniliyor: Şirket, The Verge ekibine verdiği bir demeçte “Ryzen 3000 Serisi masaüstü işlemciler için destek, AGESA 1.2.0.1 (veya daha yenisi) tabanlı anakart BIOS’unda mevcuttur ve AMD iş ortaklarının bu güncellemeleri zaten uyguluyoruz” dedi.

amd smart access memory ryzen 3000
AMD'nin Smart Access Memory Hizmeti Ryzen 3000 Serisine Geliyor 4

Ryzen 3000 ile AMD, daha önce hem AMD hem de Nvidia’nın sunduğu yüzde 10’a kıyasla yüzde 16’ya kadar daha fazla performans vaat ediyor, ancak bu yüzdeler oyundan oyuna bağlı olacak. TechSpot ekibi, bazı oyunların AMD işlemci + AMD ekran kartı tarafında yüzde 20’lik bir artış görebileceğini, diğer oyunların ise performansı düşürdüğünü kaydetti.

Olası dezavantajlar nedeniyle Nvidia, Assassin’s Creed Valhalla, Battlefield V, Borderlands 3, Forza Horizon 4, Gears 5, Metro Exodus, Red Dead Redemption 2 dahil olmak üzere ilk dalga ile yalnızca belirli oyunlarda açmaya karar verdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler