Salı, Nisan 16, 2024

Android’e COVID-19 Aşı Kartı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devlerinden Google, son yıllarda ülkemizi ve dünyamızı her yönden etkileyen COVID-19 pandemisi için yapılan aşılar için aşı kartlarını desteklemek amacıyla Android’e dijital cüzdan entegre ediyor. Sağlık hizmeti sağlayıcısı uygulamaları artık aşı pasaportlarını, ne zaman aşılandığınızı ve hangi aşıyı aldığınızı gösteren cüzdana kayıt edebilir.

android vaccine passport
Android'e COVID-19 Aşı Kartı Geliyor 2

Google konuyla ilgili aynı zamanda gizlilik ve güvenliği korumak amacıyla, dijital kartlara kaydedilen belirli ayrıntılara erişilmeyeceğini, ancak kartı ne sıklıkta kullandığınızı kaydedeceğini söyledi. Kullanıcılar, istek üzerine kolayca görüntülemek için ana ekranlarına karta giden bir kısayol ekleyebilecekler.

İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde kullanıma sunulan özellik, yerel yönetimler gibi aşıları dağıtan sağlık hizmeti sağlayıcılarının bunu desteklemesine dayanaraktan diğer ülkelere genişlemesi bekleniyor. Bunun dışında Hayat Eve Sığar (HES) gibi çoğu yerel yönetimlerde kendi aşı kartları uygulamasını hazırlıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler