Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Mesajlar, OTP Mesajlarını Otomatik Olarak Silecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devi Google, şu anlık yalnızca Hindistan bölgesinde Mesajlar uygulamasını, tek kullanımlık şifrelerin gelen kutunuzu tıkamasını önlemek için tek kullanımlık şifreleri (OTP’ler) otomatik olarak silinmesine izin verecek şekilde güncelliyor. Bunun yanı sıra Google, uygulamanın mesajları kategorilere ayırabileceğini ve kişisel yazışmalarınızı banka işlemleri ve özel tekliflerle ilgili bildirimlerden uzak tutabileceğini de paylaştı.

msedge wB2FkrvQhQ
Google Mesajlar, OTP Mesajlarını Otomatik Olarak Silecek! 2

Konu hakkında demeç veren Google, iletileri kişisel, işlemler, OTP’ler ve teklifler gibi kategorilere ayırmak için bir makine öğrenimi modeli kullandığını söylüyor; bu, Gmail’deki e-postalar için zaten sundukları sisteme oldukça çok benziyor. Google, sıralama işleminin cihazda gerçekleştiğini, bu nedenle çevrimdışıyken de çalışması gerektiğini söylüyor.

Google, yeni özelliklerin Hindistan’da “önümüzdeki haftalarda”, Android 8 ve üzerini çalıştıran tüm Android telefonlarda kullanıma sunulacağını söylüyor. Şirket sözcüsü konu hakkında yaptığı bir açıklamada, özelliğin Hindistan dışına yayılması hakkında bir şey söylemedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler