Cumartesi, Nisan 20, 2024

Annesinin tüm kredi borcunu Fortnite ve yayından kazandığı gelir ile ödedi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yurt dışında yaşayan 19 yaşındaki profesyonel Fortnite oyuncusu Aydan Conrad oyun oynayarak para kazanmanın ve doğru çalışıldığında ailesine de faydasının nasıl dokunduğunu gösteren büyük bir jest yaptı. Aydan Twitch yayını yaptığı esnada annesini telefonla arayarak “tüm kredi borçlarını” ödediğini söyledi ve duygular şelale..

Maddi imkansızlıklardan Üniversiteye gidemiyordu

aydan conradBir kaç Twitch yayınında durumlarının çok iyi olmadığını, çalışması gerektiğini ve bu yüzden Üniversiteye gidemediğini anlatan Aydan aslında ülkemizdeki pek çok gence de örnek olabilir. Önceden eSpor çıkmadığı zamanları hatırlayın. Oyun oynamaya sadece “boşa vakit kaybı” gözü ile bakılırdı. Fakat şimdi yetenekli ve kendisini geliştiren gençler bu alanda profesyonel olarak (Aydan gibi) çok ciddi kazançların kapısını aralayabiliyorlar.

Aydan da Twitch yayını yaparken destek olmak isteyenlere Üniversite masrafları için bağış yapabileceklerini söyledi ve bu duygusal konuşma kısa sürede tüm sosyal medya platformlarında dolaşmaya başladı.

aydan conrad fortnite

İş buradan sonra patladı

Aydan Conrad profesyonel bir Fortnite oyuncusu olduğu için, uzun zamandır bu platformda kendisini ilerletiyordu. Yayınlarında da çok iyi oynadığı için izlenmeye başladı. Aynı zamanda Ghost Gaming grubunun da bir parçası haline geldi. Hal böyle olunca kısa sürede Üniversite borçlarını çözdü.

Sonrasında Aydan’a kısa sürede pek çok kişi bağış kampanyası başlatarak yardımda bulundu. Bu beklediği rakamların çok çok üstünde olunca, ailesine sürpriz yapmak istedi. Canlı yayında annesini arayan Aydan “Size geç kalmış bir Noel hediyesi vereceğim.” dedi ve yayında babası ve annesi ile yaptığı konuşmayı gözyaşları ile anlattı:

• Aydan: Size geç kalmış bir Noel hediyesi vereceğim.

• Annesi: Hiç bir şeye ihtiyacım yok Aydan. Benim için yeterince çok şey yaptın.

• Aydan: Çok geç. Tüm kredi kartı borçlarını sıfırladım. Artık hiç kimseye borcunuz yok.


Ardından yayıncı Aydan takipçilerine destekleri için teşekkür etti ve annesine onlar için her şeyin mümkün olduğunu doğru ve zamanlı çalışmanın gerektiğini söyledi. Ben de bu satırları kaleme alırken, “yurt dışındakinden bize ne?” diyecek dostlarımıza itafen yazmak istedim.

Oyun sadece oyun için oynanmamalıdır. Oyun artık günümüzde ciddi bir sektör ve meslek haline geldi. Eğer yukarıdakini iyi çalıştırırsak, bu treni kaçırmadan iyi oyuncular yetiştirebiliriz. Bu Fortnite olur, League of Legends olur, CS Go olur, Zula olur adı ne olursa olur.

Güncelleme

Sosyal medyada bu haberi paylaştığımda Gürcan Temel isimli dostumuz güzel bir yorumda bulundu. Bunu da atladığım için kendime kızarak, onun yorumunu eklemek istedim. Çok doğru..

fortnite oynayarak borclarini odedi yorum

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. 38 yaşındayım 13 yaşımdan beri severek oyun oynarım fakat bu haber pek gerçeği yansıtmıyor gençlerimizin de bu haber ile kendine yol çizmesini de doğru bulmuyorum. Oyun oynayacak ve yayın yapacak parayı eğitime harcamayıp sonrada bunu duygu sömürüsü ile yayında ifade etmesi bence şov ben inanmadım sizde inanmayın

  2. Aynı şekilde ben de 30 yaşındayım ve bilg. müh. yim. 3, evet tam 3 yasimdan beri bilgisayar oyunlari oynuyorum. Ilk once Macintish uzerinde Tetris ve diger siyah beyaz oyunlar ile basladim. 27 senedir oyun oynuyorum ve bu konuda soyleyebileceklerim sunlar:
    – Gorevli, yazisi bol oyunlardan ciddi derecede iyi Ingilizce ogrenebilirsiniz. Hatta anadil seviyesine cikarabilirsiniz. (benim su anda boyle)
    – Farkli oyunlar oynayarak zeka seviyenizi ciddi anlamda artirabilirsiniz.
    – Yapacaginiz en buyuk ve tek hata ise bir oyuna cok fazla zaman ayirmak. Oyun ureticileri sizleri cesitli oyunlara bagimli hale getirmek icin uzun yillar boyunca buyuk ekipler ile plan ve projeler gelistiriyorlar. LOL, DOTAII vb. ozellikle “Dereceli, ranked” diye tabir edilen oyunlar belli bir vakitten sonra hayatinizda sadece israftir.
    CESITLI OYUNLAR OYNAYIN, BIR OYUNDAN ALACAGINIZI ALIN, OGRENECEGINIZI OGRENIN, KENDINIZI GELISTIRECEGINIZI GELISTIRIN VE HEMEN SONRA DEVAM EDIN. HAYATINIZI TEK BIR OYUNDA IYI OLMAK ICIN KASARAK HARCAMAYIN.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler