Çarşamba, Nisan 24, 2024

AOC’dan 4 Ms’lik Oyuncu Monitörü: AG352QCX

Paylaş

silkroad gaminggentr

AOC firmasını uzun yıllardır Türkiye’de ve dünyada üretmiş olduğu monitörler ile yakından tanıyoruz. Firma son senelerde oyuncu monitörü kavramına yeni şekiller katarak geliştirmeye devam ediyor. Şimdi de 35 inçlik dev oyuncu monitörü AG352QCX serisini tanıttı.

AOC AG352QCX Neler Sunuyor ?

Oyuncu monitörü deyince aklımıza belli başlı terimler gelir. Bu terimler arasında bence en önemlisi ms dediğimiz tepkime süresidir. Bu süre ne kadar düşük olursa, o kadar iyi ve akıcı oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz. AOC ise yeni AG352QCX serisinde 4 ms‘lik tepkime süresi kullanmış. Açıkçası bu konuda üzüldüğümü bildirmek isterim. Artık günümüzde oyuncu monitörleri 1 ms’in üzerine kolay kolay çıkmadığı için 4 ms çok fazla geldi bana.

Öte yandan 35 inç boyutuna sahip olan monitör epey bir kavisli. Yandan baktığınızda kavisi daha net görebildiğiniz gibi, 21:9 en boy oranına sahip. Çözünürlük tarafında ise 2560 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Teknik özelliklere kapılıp giderken tasarımı da unutmayalım. Kavisli ekranın yanı sıra AG352QCX modelinin arka paneli mükemmel bir şekilde tasarlanmış. Normal oyuncu monitörlerinin arka panelleri artık hep klasik düz veya ince çizgiler ile beslendiği için, bu alışmadığımız yapı gerçekten göze çok güzel hitap ediyor. Üstelik monitöre güç geldikten sonra arka paneldeki tasarımın içi yeşil, mavi, kırmızı gibi çeşitli renklerde çalışıyor.

aoc-agon-ag352qcx-gaming-monitor-03
Hangi Teknolojiler Var ?

Aklımdan teker teker sayarken, AOC AG352QCX modelinde de bu teknolojilerin olması gerektiğini düşünüyordum ki görünce bir rahatlama geldi. Her oyuncu monitörünün olmazsa olmazlarından biri olan FreeSync teknolojisi ve Adaptive Sync teknolojisi ile geliyor. 2000 mm’lik yarı çapının görünen yüzünde tam 200 Hz yenileme hızı bulunuyor ve bu gerçekten mükemmel bir değer.

Bağlantı tarafında ise iki adet USB 3.0 girişi, bir adet HDMI 2.0 girişi, VGA, DVI ve Display Port girişleri bulunuyor. Bir de klasik haline gelmeye devam eden ses giriş ve çıkış portlarının olduğunu da belirtelim.

aoc-agon-ag352qcx-gaming-monitor-06
Borcumuz Ne Kadar ?

AOC‘un oyuncu monitörü AG352QCX ilk olarak ABD’de ve Avrupa’da satışa çıkacak. Aralık ayı içerisinde sevkiyatları başlayacak olan monitörün piyasa satış fiyatı 870 dolar olacak. Türkiye tarafında ise minimum 3599 TL ve civarlarında bir ücret bekliyoruz.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler