Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Intel’in 5G Modem İşini Almak İstiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple ve Qualcomm‘un aralarında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Öte yandan Apple 5G modemlerini iPhone gibi cihazlarında kullanmak istediğini biliyoruz. The Wall Street Journal’ın yazdığı rapora göre Apple, çareyi Intel‘in çekildiği 5G modem işini 1 milyar dolara satın almakta arıyor.

Bu yılın başlarında Apple sürpriz bir karar alarak telefonlarında tekrar Qualcomm’un modemlerini kullanmaya başlamıştı. Bunun üzerine İntel geçtiğimiz nisan ayında 5G modem işinden vazgeçtiğini açıklamıştı.

İntel’in CEO’su Bob Swan bunun nedenini netleştirmek için yaptığı açıklamada nedeninin Apple’ın Qualcomm ile yaptığı anlaşma olduğunu işaret etti. “Akıllı telefonlar için teknoloji sunarken para kazanma ihtimalimizi düşündük ve sonucunda o anda bir yol göremedik.” ifadeleriyle neden çekildiklerini belirtti.

Peki Apple Neden Intel’i Tercih Etmedi!

Bloomberg’in yaptığı habere göre Apple o zamanlar İntelin iPhone için 5G modemini, telefonun çıkış zamanına kadar yetiştiremeyeceği düşünmüş. Ve her ne kadar aralarında yasal anlaşmazlıklar olsada Qualcomm ile anlaşmış. Şimdi ise Apple, İntelin bu bölümünü, patentleri ve çalışanlarıyla beraber 1 milyar veya üstü bir miktara, muhtemelen haftaya uzlaşılacak.

Apple’ın Qualcomm ile arasındaki anlaşmazlıklar sonucu Intel’in yeni bir müşteri arayışı içerisinde olduğunu bilen Apple harekete geçti. Bunun üzerine İntel, iPhone 2018 modellerinin tek modem sağlayıcısı haline geldi. İntel’in de modemleri için tek büyük müşterisi Apple olmuş oldu.

Apple Qualcomm ile anlaşma halindeyken kendi modemlerini geliştirdikleri bildirilmişti. İntel ile yapacakları anlaşma Apple’ın iPhone’un 5G modemlerini alma sürecini hızlandıracak bir etken olduğunu belirtmekte fayda var.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler