Perşembe, Mart 28, 2024

Apple Watch 2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eylül ayında tanıtılması beklenen Apple Watch 2 için gün geçtikçe yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. iPhone 7 ile birlikte tanıtılması beklenen Apple Watch 2‘nin ortaya çıkan teknik özellikleri, piyasa satış fiyatı ve detayları haberimizde.

“Biz Seni Üçüncü Çeyrekte Bekliyorduk Reis”

Apple’ın alışagelmiş tanıtımları sürekli aynı aylarda ve zamanlarda beklenirken, Apple Watch 2‘de üçüncü çeyrekte çıkacağı bekleniyordu. Bundan önceki nesilden daha ince ve daha hızlı olacağı kesinleşirken, daha uzun bir pil ömrü de bizleri bekliyor olacak. Apple Watch 2 Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikte iPhone 7 ile birlikte tanıtılacağının altını çizelim.

O yüzden Apple Watch 2‘de değişiklikler beklerken biraz insaflı olmak gerekiyor. Firmaların tanıtım tarihleri belli zamanlarda değişebildiği gibi, hem iPhone 7 hem de diğer kategorilerdeki cihazlar ile uğraşıp hepsini aynı zamana denk getirmek kolay işler değil.

Apple-Watch-2-sat
Apple Watch 2’de Neler Yeni ?

Apple’ın CEO’su olan Tim Cook geçtiğimiz günlerde Apple Watch 2 için bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamaya göre Apple Watch 2 eski versiyonlar gibi sürekli güncellenmeyeceği gibi, farklı versiyonları da çıkmayacak. O yüzden çıkacak olan akıllı saatin farklı bir muadilini beklememek şuan için en doğrusu. Tasarım konusunda çok fazla değişikliklerin olmayacağını baştan belirtelim. Şuan için edinilen bilgilere göre 38 mm ve 42 mm ölçülerinde olacağı söyleniyor.

Apple-Watch-2-fiyat
Batarya Ne Durumda ?

Akıllı telefonlardan sonra bir de başımıza akıllı saatlerin bataryaları çıktı. Her ne kadar günlük kullanım içerisinde hayatımızı kolaylaştırsa da, bir müddet sonra yine şarja takarak bağımlı hale gelebiliyorsunuz. Apple Watch 2‘de batarya konusu da ele alındığı gibi, pil ömrünü arttırmak için pek çok değişikliğe gidilmiş. Şuanda Apple Watch‘ın şarj süresi 1 gün gittiği için çok fazla şikayet toplamıştı. Yeni versiyonda ise 1,5 günü aşan pil ömrünün olacağı belirtiliyor. Ancak cihazın şarjının azalması ile birlikte “beni şarja tak” gıcık uyarısı yine bizlerle birlikte olacak.

Apple Watch 2‘nin bataryasının değişmemesi durumunda hemen galeyana kapılmamanızı öneriyoruz. Cihaz içerisinde kullanılan donanımsal birimler ne kadar az enerji harcarsa, aynı batarya ile daha fazla kullanım süresi elde edilebilir. O yüzden Apple Watch 2‘nin batarya konusu şuanda muallakta diyebilirim.

Apple-Watch-2-konsept
FaceTime Desteği Bizlerle

Apple Watch içerisinde entegre olarak gelen FaceTime desteği ile birlikte farklı Apple Watch kullanıcıları ile akıllı saat üzerinden görüşülebilmesi bekleniyor. Normalde iPhone marka cihazlarda bulunan bu özellik Apple Watch 2 ile birlikte entegreli olarak gelecek.

Eğer ki, Apple Watch 2‘ye kamera desteği gelecek olursa, iPhone marka cihazlardaki kamera performansını beklememek gerekiyor. Ancak yine de tatminkar bir kameranın akıllı saate entegreli olarak geleceğini düşünüyoruz.

Apple-Watch-2-akilli-saat
Apple Watch 2 Ne Kadara Satılacak ?

Akıllı saatin teknik özellikleri henüz gün yüzüne çıkmadığı için merakla bekleyişler devam ediyor. Ancak en önemli konulardan birisi olan Apple Watch 2‘nin piyasa satış fiyatının ne kadar olacağı konusu. Hatırlayacak olursanız Apple bundan önceki serisi Apple Watch Sport modellerini 1099 TL ile 1299 TL arasında satışa çıkartmıştı. Eylül ayında tanıtılması beklenen Apple Watch 2’nin de minimum 1499 TL fiyat skalasında olmasını bekliyoruz.

Zaten Apple‘ın sürekli olarak yukarıya doğru çıkan bir fiyat skalası olduğu için, bundan sonraki cihazlarda indirim beklemek biraz saçma olacaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler