Perşembe, Nisan 25, 2024

ASRock Radeon RX 6900 XT Modeli Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yeni ekran kartları için yavaş yavaş iş ortakları sürümü gelmeye başladı. RX 6800 serisi için bir bir özel modeller tanıtılırken şimdi ise RX 6900 XT modeli için özel özel versiyon olan ASRock Radeon RX 6900 XT ortaya çıktı.

Şimdiye kadar hiçbir iş ortağından görmediğimiz RX 6900 XT, ilk defa ASRock ile görücüye çıkmış oldu. Peki, kartın referans sürümden nasıl farkları var buna bakalım?

ASRock Radeon RX 6900 XT özellikleri neler?

ASRock tarafından sunulan kart üzerinde herhangi bir özelleştirme yok gibi gözüküyor. Görsel olarak referans modelden hiçbir farkının olmadığını gördüğümüz kart, 128 MB Infinity Cache ve 16 GB GDDR6 dahili bellek ile geliyor.

ASRock Radeon RX 6900 XT

Yine arka kapak kısmında alüminyum plaka kullanılan kartın üçlü fanlı soğutma sisteminde de herhangi bir değişiklik yapılmamış gibi gözüküyor.

8 pinli güç konnektörü kullanmaya da devam ettiği görülen kart, HDMI 2.1 bağlantı noktası ve DisplayPort 1.4a bağlantı noktası içeriyor.

ASRock Radeon RX 6900 XT

Açıkçası çok büyük oranda referans modeli yansıtan kartın ne zaman satışa sunulacağı ise açıklanmadı. Temel modelde satışların 8 Aralık’ta başlayacağını biliyoruz. Aslında bakarsanız henüz iş ortakları için uygulanan ambargolar bile kalkmamış durumda. ASRock biraz erken davrandı gibi gözüküyor. Bunun nedeni referans model üzerinden satışlar yapacak olması olabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler