Cuma, Mart 29, 2024

ASUS 4K OLED Ekranlı ZenBook Flip S Modelini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük PC üreticilerinden biri olan ASUS, taşınabilir bilgisayarlarda 4K OLED ekran devrini başlatacak olan yeni ZenBook Flip S modelini tanıttı.

Artan pandemi ile birlikte son dönemde taşınabilir bilgisayarlara olan rağbet gün geçtikçe artarken, üretici firmalarda hem artan talebe cevap vermeye çalışıyor hem de ürünlerine yeni nesil özellikler ekleyerek gelişimde lider olmayı hedefliyor. Bu noktada daha çok masaüstü sistemlerde görmeye alıştığımız 4K monitörler, artık laptop modellerinde de yerini almaya hazırlanıyor. Bu noktada ilk adımı atan firmalardan olmak isteyen ASUS, üzerinde 4K OLED ekran barındıran ZenBook Flip S serisini duyurdu.

Hem laptop, hem tablet hem ne istersen!

ZenBook Flip S serisi, esasen standart laptoplardan daha fazlasını sunan yeni bir ürün gamı olarak karşımıza çıkıyor. Ürün, kullanıcılara dört farklı kullanım modu sunuyor; laptop modu, tablet modu, çadır ve sunum modu. Bu modlar cihazın ekran ve klavyesinin aldığı duruş şekline göre yer değiştiriyor. Üstelik cihaz, 1.3 kg ağırlık ile tüm bu senaryoları son derece hafif ve taşınabilir şekilde kullanıcılara sunabiliyor.

Resim2

Yeni ZenBook Flip S, içeisinde hibrit güç moduna sahip 11. nesil Intel işlemcileri taşıyor. Hibrit yapısı sayesinde işlemci, günlük kullanımda gerekli tüm gücü üretirken, ekstra güç durumunda performansını %40 arttırabiliyor. Pil tarafında ise gerekli görünen yerlerde güç tüketimini en düşük seviyeye getirerek 15 saate varan pil süreleri sunabiliyor.

Malzeme tarafında alüminyum metal materyaller kullanan ASUS, konfor tarafında da boydan boya klavye desteği sunuyor. Masaüstü sistemlerde kullanmaya alıştığımız klavye boyutlarında sunulan ve yazım rahatlığını en üst seviyeye taşıyan low profile klavye ürünün dikkat çeken bir diğer detayı olarak karışımıza çıkıyor.

Resim3

ZenBook Flip S modelinin dikkat çeken bir diğer noktası da yapay zeka destekli gürültü engelleme teknolojisi. Bu noktada ASUS, 11. nesil Intel işlemcilerden destek alarak cihazın dahili ve harici mikrofonları için gelişmiş yapay zeka gürültü engelleme teknolojisi sunuyor. Arka plan gürültüsünü süzerek aktif insan sesini ön plana taşıyan teknoloji, özellikle evden çalışanlar için son derece dikkat çekici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan cihazın bağlantı noktalarında da en güncel giriş çıkışlar konumlandırılmış. Bu doğrultuda cihaz, iki adet Type-C, bir adet USB 3.2 ve HDMI görüntü çıkışı sunuyor. Daha ince bir tasarım için geleneksel portların kullanılmadığı cihaz, her ne kadar 3.5mm kulaklık jackı kullanmıyor olsa da, kutu içerisinden gelen Type-C-3.5mm dönüştürücü sayesinde bu alandaki ihtiyacı da doğrudan gidermiş oluyor.

Herkes için erişilebilir 4K OLED

ASUS, tanıttığı yeni ZenBook Flip S modelinde en çok ekran tarafında dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni model, daha önce üst düzey pahalı laptop modellerinde gördüğümüz 4K OLED panel ile geliyor. 4K OLED paneller, sundukları yüksek çözünürlük, gerçekçi siyah oranı ve son derece canlı renkler ile yeni neslin yükselen panel teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik OLED ekranlar, görüntüleme tarafında da standart LCD ve LED panellerden çok daha göz dostu teknolojiler olarak dikkat çekmekte.

Resim1

13.3″ inç 4K OLED panel taşıyan ZenBook Flip S, HDR desteği sayesinde video film içeriklerinde harika bir seyir zevki sunuyor. Bu tarafta ekran, 500 nit parlaklık, %100 DCI-P3 renk gamı, PANTONE renk sertifikası ve siyahları gerçeğe dönüştüren 1.000.000:1 kontrast oranı sunuyor. Panel ayrıca TUV sertifikasına sahip. Bu sayede göz sağlığı için son derece zararlı olan mavi ışık %70 oranında engelleniyor ve titreşimler en aza indirgenebiliyor.

Resim4

Daha önce birçok laptop modeli 720p ya da 1080p ekran çözünürlükleri sunarken ASUS, yeni ZenBook Flip S serisinde 4K OLED ekranları herkes için sürekli ve ulaşılabilir kılmak istiyor. Bu noktada kullanıcı geri bildirimlerini de hesaba katan firma, yeni modellerinde 4K OLED panellere daha sık yer verecek gibi duruyor.

Teknik Özellikler ve Çıkış Tarihi

windows10

ASUS ZenBook Flip S UX371 modeli, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. Fiyat tarafında herhangi bir bilgi sunulmayan ürün, ülkemiz piyasasında da kullanıcılar ile buluşacak. Cihazın öne çıkan teknik özellikleri ise şu şekilde:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
  • Ekran: 13.3″ inç 4K OLED Dokunmatik Panel
  • Ekran Özellikleri: HDR, 500 nit parlaklık, %100 DCI-P3, PANTONE Sertifikası, %80 Ekran Çerçeve Oranı
  • İşlemci: Intel Core i7-1165G7 2.8GHz (12M Cache, 4 Çekirdek, 4.7GHz Boost) / Intel Core i5-1135G7 (8M Cache, 4 Çekirdek, 4.20GHz Boost)
  • Grafik İşlemci: Intel Iris Xe GPU
  • Bellek: 16GB LPDDR4X RAM
  • Depolama: 1TB/512GB/256GB  M.2 NVMe SSD / 32GB+512GB Intel Optane Memory H10
  • Giriş Çıkışlar: 1x HDMI 1.4, 2x Thunderbolt Type-C, 1x USB 3.2 Type-A
  • WebCam: Windows Hello Uyumlu IR Yüz Tanıma Destekli Dahili HD Kamera
  • Bağlantılar: 802.11.ax + Bluetooth v5
  • Güç ve Pil: 65W Type-C girişli adaptör / 4 Hücreli 67WHrs Pil
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler