Cuma, Nisan 19, 2024

ASUS Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS, Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC özel versiyonunun yakın zamanda satışa sunulacağını resmen doğruladı.

Sıvı soğutmalı ve özel tasarımlı yeni ekran kartı, referans tasarımı saymayacak olursak yeni amiral gemisinin en çok satan modellerinden biri olabilir. Peki, kart bize neler sunuyor?

ASUS Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC özellikleri ve tasarım detayları

Özelleştirilmiş yeni ekran kartında 2.2 yuvalı bir tasarım kullanılmış. Karta baktığınızda öyle referans tasarımda olduğu gibi üç fan yok. Kart üzerinde asimetrik bir tasarım ve tek bir fan bölümü bulunuyor. ROG logosunun yer aldığı bir de RGB ışıklandırma bölümünün bulunduğu ekran kartının, sıvı soğutucu ile desteklendiğini görüyoruz.

ASUS Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC

Karta 60 cm’lik boru ile bağlanan 240 mm harici radyatör, iki adet 120 mm RGB aydınlatmalı fan ile donatılmış. Burada küçük bir eklemede yapabiliriz. RGB aydınlatma efektlerini kontrol etmek adına yine Aura Sync da sunuluyor.

ASUS Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC 2

Henüz artırılmış saat hızları konusunda ek bilgilere ulaşamadığımız yeni modelin, ekran çıkışları da referans modele çok ayrışmıyor. Bu modelde de çift DisplayPort 1.4, 1 adet HDMI 2.1 ve 1 adette USB-C bağlantı noktası sunuluyor.

ASUS Radeon RX 6900 XT ROG STRIX LC 3

3 adet 8 pinli güç konektörüne sahip olan kartın fiyatı ve çıkış tarihi belli değil. Fakat yıl sonundan önce kartın satışa çıkacağı söyleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler