Salı, Mart 19, 2024

ASUS ROG Zephyrus S GX531 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS yeni geliştirmiş olduğu “dünyanın en ince oyuncu bilgisayarı” ünvanına sahip olan ROG Zephyrus S GX531 modelini duyurmuştu. Biz de bu ürünün incelemesini gerçekleştirmek üzere PC Hocası ofisine konuk ettik. Ürün ortalama 10 gündür elimizde ve test aşamalarını gerçekleştirmeye devam ederken hem kutu açılışı, hem de ürün inceleme videolarını da bu hafta içerisinde sizlerle paylaşmış olacağız.

Peki ASUS ROG Zephyrus S GX531 Neler Vaat Ediyor?

Gelişen teknoloji ve donanım markalarının yenilikçi yaklaşımları her sene bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bunu tüm samimiyetim ile sizlere söylüyorum. Hani bazen derler ya, “Kardeşim teknolojinin hızına yetişemiyoruz bazen.” diye. Gerçekten çok hızlı ilerleyen şu zaman dilimlerinde bu cihazları test ediyor ve deneyimlerimizi aktarıyor olmak bile büyük keyif veriyor.

Fakat bu inceleme rehberinde ASUS’un “dünyanın en ince oyuncu dizüstü bilgisayarı” olarak nitelendirdiği Zephyrus ailesinin son üyelerinden olan GX531’e yakından göz atacağız. Ürün teknolojinin mümkün kıldığı sınırlar içerisinde son kullanıcılara şık ve ince tasarım, RTX ekran kartı performansı, Intel işlemci desteği ve iyi soğutma performansı ile geliyor.

İncelikten konu açılmışken, biraz daha detaylara inmek gerektiğini düşünüyorum. Zira bu laptop sadece 16 mm incelik ile geliyor. Yanına ufak 10 kuruş koyduğumuzda bile, kapak kapatıldığında denk gelmediğini de söyleyebilirim. O kadar ince RTX 2060’lı bir laptopdan bahsediyoruz.

Tasarım şık, “ben buradayım” diyen ve aynı zamanda RGB aydınlatmaya sahip klavyesi ile eşlik eden Zephyrus S GX531, istenildiği taktirde hem yazılım ile hem de klavye üzerinden renklerin – efektlerin değiştirilebildiği detaylara sahip.

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 016

Üstteki Boşluk da Neyin Nesi?

Laptopların tasarımları değişiyor. Zaman içerisinde inceliyor ve öne çıkan farklı özellikleri de göze çarpıyor. Bu modelde ise klavye aşağıda konuşlandırılırken, üst tarafta bir boşluk gözünüze çarpabilir. Buradaki boşluk tabii ki süs olsun diye değil. Altında RTX serisi ekran kartı yer alırken, sağ ve sol tarafta ise hoparlörler konuşlandırılmış.

Klavye daha aşağıda kaldığı için küçük duruyor ama bir kaç saat içerisinde klavyeye kolaylıkla alışabiliyorsunuz.

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 010

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 011

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 017

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 018

Touchpad Neden Sağ Tarafta?

Şimdiye kadar kullandığımız laptop modellerinde touchpad hep ortadaydı belki. Fakat  bu modelinde touchpad’i sağ tarafa yerleştirmiş durumda. Hal böyle olunca, insanın aklına ister istemez “solak kullanıcılar ne yapacak?” sorusu geliyor. Çünkü gerçekten sağ elini istediği gibi kullanamayan solak kişiler tanıyorum.

Video incelemesi yapılırken aslında denettirmek lazımdı 🙂 Tasarımsal açıdan aklımızdaki tek soru işareti bu oldu. Fakat sağ elli kullanıcılar için büyük bir avantaj oluyor diyebilirim.

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 008

Klavye Nasıl?

Hissiyatını gerçekten beğendiğimi söylememde fayda var. Ben şahsen mekanik klavyeleri pek sevmiyorum. Çat çut, bam güm sesleri kafamı şişiriyor. Performanstan da ödün versin istemiyorum. Eğer siz de bu şekilde bir takıntı halindeyseniz, ASUS‘un bu oyuncu laptopundaki klavyeye kolayca alışabilirsiniz.

Tuşların arası biraz bitişik olduğundan dolayı alışma sürecini tamamlayana kadar farklı tuşlara da eliniz gidebiliyor. Fakat kullanım hissiyatı, RGB aydınlatması, özel yazılım ile kontrol imkanı çok çok iyi.

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 005

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 006

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 007

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 015

Ekran Tasarımı

Cihazın ekran tasarımı ve inceliği çok dikkat çekici. 15.6 inç ekran, 144 Hz tazeleme oranı, 3 MS tepkime süresi ve 1920×1080 Full HD çözünürlüğü ile karşınıza çıkıyor. Daha yüksek modelleri de varken, RTX 2060‘lı bir modele göre ekranın çok iyi oturduğunu söyleyebilirim.

Bir de bu modelde Pantone tarafından onaylanan, gerçek renk teknolojisi var. Videoda zaten bahsettik, bu ürün sadece oyuncu laptopu olarak geçmemeli. İsterseniz render, blender, müzik çalışmaları veya çizimlerinizi rahatlıkla yapabildiğiniz gibi, renklerin çok önemli olduğu uygulamalarda da rahatlıkla bu ekranı baz alabilirsiniz.

Zira gerçek renkleri görmediğiniz zaman örneğin; Adobe Premiere’da video render aldınız. Monitörünüz gerçek renkleri vermediğinden dolayı siz oynamalar yapıyorsunuz videoda. Sonrasında render aldığınızda ise her ekranda ve platformda farklı renkte gözükecektir. Bu tip durumlarda kesinlikle gerçek renklere ulaşmak çok çok önemli.

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 019

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 014

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 004

Sıcaklık ve Ses Performansı

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 003

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 002

Windows Açılış Testi

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 013

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Laptop İncelemesi 012

Kutu Açılış Videosu

Ödüller

PC Hocası olarak geliştirilen her ürüne saygı duyuyor ve tarafsız olarak incelemeler gerçekleştirerek dostlarımıza ürünler hakkında bilgi veriyoruz. Bugün de ASUS tarafından geliştirilen ve yeni Türkiye’de satışa çıkan ROG Zephyrus S GX531GV model oyuncu laptopunu inceledik ve “Üstün Performans” ile “Tasarım Ödülüne” layık gördük.

ustun performans tasarim odulu pch

ASUS ROG Zephyrus S GX531GV Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler