Salı, Mart 19, 2024

ASUS Zephyrus S GX701 Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, ASUS Zephyrus S GX701 laptop incelemesi gerçekleştiriyoruz.

ASUS’un üst düzey oyuncu laptoplarına eklediği yeni Zephyrus S, resmi çıkışını gerçekleştirdikten sonra ofisimize konuk oldu. Dikkat çekici tasarımı ve üstün donanımları ile ilgiyi üzerinde toplayan bu yeni canavara sizlerle birlikte yakından bakıyoruz.

Tasarım

PC sektöründe gelişen donanımlar, elbette sadece teknik tarafta değil tasarım tarafında da güçlü bir gelişim çizgisi sunuyor. Bu noktada ürettiği tüm PC ürünlerinde güçlü tasarımlar hazırlayan ASUS, ROG dilini kullandığı dikkat çekici tasarımını Zephyrus S laptopunda da kullanmış. Öyle ki tasarım, ürünü elinize almadan kutusu ile birlikte sizleri etkilemeyi başarıyor.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 006

Oldukça büyük bir kutuya sahip olan ASUS Zephyrus S, tamamen siyahtan oluşan kutusuna kırmızı renkli ROG gözünü ekleyerek keskin bir imaj oluşturmuş. Kutuyu açtığımızda ise Zephyrus S, şarj adaptörü, kullanım rehberleri ve metal yapboz ile karşılaşıyoruz. Laptopun iç kutusu, açtığınızda laptopu yükselterek sizlere ikram eden bir düzeneğe sahip. Sadece bu görüntüde bile kullanıcı premium havasını hissedebiliyor.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 007

ASUS Zephyrus S’in tasarımına yakından baktığımızda ince, kompakt ve bir o kadar da şık bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Esasen ROG tasarım dili, oyunculara yönelik geliştirildiği için daha asi ve kaslı yapıya sahip oluyordu. Ancak ASUS, ROG çizgisini biraz daha gündeliğe kaydırarak keskin yapıdan sıyrılmış ve premium bir tasarım seviyesine yükseltme yapmış.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 011

Laptop, fırçalı mat siyah bir renk tonuna hakimken çerçeve ve ince detaylarda altın renkli süslemeler görüyoruz. Altın rengini laptopun çeşitli noktalarına ekleyen ASUS, aynı zamanda laptopu saran bir şerit ile premium tasarımı güçlendirmiş. Arka panelde alıştığımız ROG logosu bulunurken, kapağı kaldırdığımızda alışılmışın dışında bir klavye tasarımı ile karşılaşıyoruz.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 030

Standart laptop tasarımlarından farklı olarak ASUS, laptopun klavyesini ekrana değil, kullanıcıya yakın olacak şekilde konumlandırmış. TouchPad’in de klavyenin sağına kaydırıldığı görünen bu tasarım tercihi, laptopu farklı kılarken teknik tarafta da çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu noktalara yazımızın teknik detay kısmında değineceğiz.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 024

 

Öte yandan ASUS Zephyrus S, 17″ boyutunda ve %81 oranında ekran çerçeve oranı sunan bir ekran ile geliyor. Oldukça ince çerçeveli olan bu ekran, piyasada mevcut bulunan bir çok 17″ ekranlı laptopa göre ciddi fark oluşturuyor.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 023

Diğer tarafta ekran tasarımında gördüğümüz incelik, sadece bu alanda sınırlandırılmamış ve cihazın tüm tasarımına yedirilmiş. 18mm boyutundaki kalılığı ile 10 kuruşun sahip olduğu genişlik kadar yer kaplayan bu laptop, 40cmlik eni ile de oldukça ufak yer kaplıyor. Yani esasen laptopun taşınabilirlik hissi, büyük boy bir deftere eşit konumda.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 003

ASUS Zephyrus S’in giriş çıkış portlarına baktığımızda sol bölümde sırasıyla güç girişi; HDMI, USB 3.1, Type-C ve mikrofonlu kulaklık jackı bulunuyor. Sağ kenarda ise iki adet USB 3.1 ve ikinci bir Type-C yuvasu bulunmakta. Ayrıca cihazın sağ, sol ve arka kısımlarında havalandırma kanalları da mevcut.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 025

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 031

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 013

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 017

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 015

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 004

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 002

Teknik Detaylar

Böyle ince ve ufak tasarımlı bir laptop için düşünebileceğiniz donanım seviyesi esasen bellidir. Isınmayı aza indirebilmek için düşük güç profilli orta sınıf işlemci ve eş değer bir ekran kartı kullanmak, genelde bu tarz laptopların kaderi oluyor. Ancak ASUS, laptop tasarımını her ne kadar inceltmiş olsa da, aynı oranda güçlü donanımı cihazın içerisine yerleştirmeyi başarmış.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 029

Bu noktada sekizinci nesil Intel Core i7-8750H işlemciden gücünü alan ASUS Zephyrus S, altı çekirdekli bu işlemci ile yüksek seviye işlem gücü sunuyor. İşlemciye eşlik eden bellekler ise 2x8GB dual channel kurulumdan oluşan ve 2666MHz hızında çalışan 16GB DDR4 bellekler oluyor.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 021

Donanım noktasında en çok merak edilen parça olan ekran kartında ise ASUS, NVIDIA’nın yeni nesil RTX 2070 ekran kartından güç alıyor. Laptoplar için optimize edilmiş olan bu ekran kartı, Max-Q serisine ait. 

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 018

Depolama kanadında ise sadece SSD kurulumuna yer veren ürün, 512GB kapasiteli SSD ile geliyor. Ayrıca yüksek ses kalitesi sunan ve gücünü Sonic Radar’dan alan Hi-Res hoparlörler de Zephyrus S’de mevcut durumda. Bluetooth v5, WiFi 802.11/ac, 1080p 60 FPS destekli WebCam’de ürünün diğer donanım özelliklerinden.

17″ inç boyutunda ekrana sahip olan ASUS Zephyrus S, 144Hz tarama oranına sahip LED bir panele sahip. Panel, 1080p Full HD çözünürlük sunabiliyorken tepkime süresinde 3MS gibi iyi bir değer veriyor. Ayrıca ekranın G-SYNC desteği olduğunu da belirtelim.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 032

Ekranın oldukça kaliteli olduğunu belirtmeliyiz zira HDR desteği ile birlikte Pantone sertifikalı 10-Bit renk düzenine sahip olan bu ekran, gerçek renk oluşturabilme kabiliyeti ile öne çıkıyor. Arka aydınlatmalı LED panelin de destek verdiği bu görüntü seviyesi, hem içerik oluşturucular için hem de normal kullanıcılar için oldukça etkili bir deneyim sunuyor.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 028

Laptopun soğutma performansına değinecek olursak, klavye tasarımına tekrar dönmemiz gerekir diye düşünüyoruz. Zira soğutma tarafında ASUS, farklı bir mühendislik geliştirerek klavyeyi daha aşağıya çekmiş ve yukarıda kalan boşluğu tamamen soğutucu hizmetine sunmuş. Dikkatli baktığınızda ufak deliklere sahip olduğunu görebileceğiniz bu alanın altında 83 kanatlı iki adet soğutma fanı bulunmakta.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 014

Kapağı kaldırmanızla birlikte yerden belli bir açı ile yükselen laptop, fanların oluşturduğu hava akımını dört farklı hava çıkışına yönlendirerek güçlü bir soğutma sunabiliyor. Ayrıca fanların toz tutmayan ve kendini temizleyebilen teknolojilere sahip olduğunu da hatırlatalım.

ASUS RTX 2070 Laptop İncelemesi 005

Son olarak cihazın pil ömrünün normal kullanımda 6 saati bulduğunu belirtelim. Elbette pil üzerinde oyun oynamanız bu süreyi 4 saatten daha az olacak şekilde aşağı çekebiliyor. Tasarım ve teknik analizi noktaladıktan sonra performansı ölçümlediğimiz oyun testlerine geçiş yapalım ve FPS sonuçlarını sizlere sunalım.

Oyun Testleri ve FPS Sonuçları

TOM Clancys The Division 2 fps test sonucu asus laptop

Shadow of the tomb raider fps test sonucu asus laptop

PUBG fps test sonucu asus laptop

metro exodus fps test sonucu asus laptop

Battlefield V RTX ON fps test sonucu asus laptop

Battlefield V RTX OFF fps test sonucu asus laptop

APEX Legends fps test sonucu asus laptop

Hocanın Yorumu

ASUS Zephyrus S, dikkat çekici tasarımı ve üstün teknolojileri ile her noktadan beğenimizi kazanan bir cihaz olmuş durumda.

İncecik yapısı ile kompakt bir taşınabilir bilgisayar kıvamında olan laptop, çalıştırdığınızda masaüstü performansı sunabilen bir canavara dönüşüyor. Dolayısı ile bu tasarım ve donanım içerisinde ASUS Zephyrus, üst düzey laptop arayanlar için vazgeçilmez bir yol arkadaşı olabilir.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Ülkemizde henüz resmi satışına başlanmayan ürünün yurt dışı satış fiyatının 2299 dolar olduğunu ekleyelim ve incelememizi burada noktalayalım. Ürünün video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilmeniz mümkün. Görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın, yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS ROG Zephyrus S GX701 İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler