Salı, Mart 19, 2024

MSI Trident A Oyuncu Bilgisayarı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, MSI Trident A Oyuncu Bilgisayarı incelemesi gerçekleştiriyoruz.

MSI’ın oyuncu donanımlarındaki gücü, yeni ürünleri ile artmaya devam ediyor. Bu noktada masaüstü oyuncu serisine yeni dahil edilen Trident A, incecik tasarımı ve güçlü donanımı ile dikkat çeken bir model konumunda. Şimdi gelin, ürüne yakından bakalım.

Tasarım

MSI Trident A’nın kutusunu açtığımızda bilgisayarın kendisini, güç kablosunu ve çeşitli dokümanları görüyoruz. Oldukça basit bir kuruluma sahip olan sistem, hali hazırda kurulu olduğu için yapmanız gerekenler güç kablosunu ve görüntü çıkışlarını bağlamaktan ibaret.

MSI Trident A PC İncelemesi 11

Tasarım detaylarına yakından baktığımızda MSI Trident A, gerçekten alışılmışın dışında bir incelik sunuyor. Yaklaşık 9 santimetrelik kalınlığa sahip olan PC, 35 santimetrelik genişlik ile oldukça minimal bir tasarım sergiliyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 17

MSI, oyun donanımlarında sıklıkla kullandığı siyah ve kırmızı renk ikilisini Trident A modelinde de aktif olarak kullanmış. Kasanın ana rengi siyah iken ön panelde kırmızı LED aydınlatma ve kırmızı giriş çıkış ibareleri görüyoruz. Oldukça uyumlu bir görüntü sunan bu renk ikilisi, tasarımın da verdiği destekle dikkat çekici bir etki bırakıyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 5

Kasa tasarımı her ne kadar ince olsa da, çeşitli bölgelerde girinti ve çıkıntılar, bu inceliğe asi bir hava katmış durumda. Kasanın üzerinde havalandırmaya destek sunan ızgaralı bir alan bulunuyor. Bununla birlikte ön panelin üst kısmında parlak siyah yüzeyi görmekteyiz. Alt bölümde ise ufak ızgara detayları bizleri karşılıyor.

MSI Trident A, her iki yanında da havalandırma çıkışları bulunduruyor. Sol kenarda büyükçe görünen havalandırma çıkışı, içeride bulunan ekran kartını bizlere gösterirken aynı zamanda kartın hava giriş ve çıkışlarına da olanak tanıyor. Bu bölümün hemen altında ise ikinci bir havalandırma bölümü mevcut. Bu bölüm PSU için destek sunuyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 1

Kasanın diğer yüzünde ise üst köşeye konumlandırılan MSI logosu ve onun çarprazında bulunan soğutma kanalını görüyoruz. Buradaki soğutma alanı da içerideki işlemcinin sıcak havayı dışarı atmasına imkan tanıyor. Elbette kasanın küçük olması, havalandırma sayısında da bir artış gerektiriyor ki MSI, bu noktayı göze batmayacak şekilde halletmiş durumda.

Tasarım noktasında kasanın dikkat çeken farklı bir unsur bulunmazken kasanın 6.5 kilogram ağırlığında olduğunu belirtelim. Geleneksel kasalara göre daha hafif olan bu kasa, elbette boyutundan ötürü böyle bir avantaja sahip.

MSI Trident A PC İncelemesi 10

Son olarak kasanın ön panelinde bulunan çıkışlarda birer adet USB 2.0; USB 3.1, Type-C girişleri ve mikrofonlu kulaklık jack girişleri bulunuyor.

Teknik Özellikler

İnce ve ufak yapısına rağmen MSI Trident A, donanım noktasında cimrilik yapmayan bir model konumunda. Güncel tüm donanımlara destek sunan ve bu donanımları bünyesinde barındıran Trident A, kullanıcıya donanım noktasında da tercih hakkı sunuyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 1

Yani elimizde incelediğimiz model, Trident A serisinin tek ürünü değil. Trident A’nın farklı ekran kartı, depolama ve diğer donanımları içeren farklı versiyonlarına da sahip olabilmeniz mümkün. Bu noktada ihtiyacınıza uygun donanım, Trident A bünyesinde sizlere sunuluyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 2

İnceleme masamızda bulunan MSI Trident A modelinde MSI B360I Gaming Pro AC model anakart bulunuyor. Anakart, adından da anlaşılacağı üzere  form faktörü noktasında oldukça ufak olan mini-ITX yapıya sahip.

Anakart, LGA1151 soket yapısına sahip ve 8. ile 9. nesil Intel işlemcilere destek sunuyor. Üzerinde iki adet DDR4 bellek yuvası bulunan model tek PCI-E yuvası mevcut. Öte yandan M.2 SSD; Gigabit internet, 7.1 ses desteği, Bluetooth ve WiFi desteği anakarttın sunduğu diğer özelliklerden.

MSI Trident A PC İncelemesi 9

İşlemci tarafına baktığımızda 9. nesil Intel Core i5-9400 görüyoruz. Intel’in 2019 model işlemci ailesine ait olan bu işlemci, 6 çekirdek ve 6 iş parçacığına sahip. Frekans değerlerinde ise 2.90GHz temel, 4.10GHz Turbo frekans hızları bulunuyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 3

Ekran kartı noktasında ise MSI Ventus RTX 2060 modelini görmekteyiz. MSI’ın RTX serisinin son üyesi için hazırladığı bu ekran kartı, çift fanlı yapı ile geliyor. İçerisinde 6GB GDDR6 bellekler barındıran ekran kartı, 192 Bit bellek arayüzüne sahip.

MSI Trident A PC İncelemesi 8

Trident A’nın RAM kanadında ise 16GB boyutunda DDR4 bellekler bulunuyor. RAM’ler, çift kanal olarak sunuluyor ve 2666MHz frekans hızı ile çalışıyor. 

MSI Trident A PC İncelemesi 4

Depolama noktasında ise hem SSD hem HDD kurulumu görüyoruz. Modelde içerisinde Windows 10 işletim sistemi kurulu 240GB boyutlu bir SSD, 1TB boyutlu HDD bulunuyor. PSU tarafında ise 450W gücünde 80+ verimlilikli FPS marka bir güç kaynağı mevcut.

Oyun Performansı

MSI Trident A, sahip olduğu donanım noktasında günümüz oyunlarının hiçbirinde yarı yolda bırakmıyor. Özellikle ekran kartının sunduğu gücü iyi şekilde optimize eden parçalar, oyunları Full HD kalitede akıcı bir şekilde oynatıyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 15 

Ekran kartı, RTX serisine dahil olduğu için bu noktada oyunlardan RTX ışın izleme ve DLSS teknolojilerinden faydalanabilmeniz mümkün. Her ne kadar bu özellikleri kullanmanız durumunda FPS oranından feragat ediyor olsanız da MSI Trident A, 60 FPS üzerinde seyrederek oyun keyfinize balta vurmuyor.

MSI Trident A PC İncelemesi 14

Bu noktada sistemin tek kusur bulacağımız yanının bir tık fazla ısınması oldu. Zira yarım saatlik oyun periyotlarımızda ısı değerlerini 75 derece seviyelerinde gördük. Bu değerler standart PC’lere göre bir tık yüksek. Ancak Trident A’nın ince ve ufak tasarımını işin içine katarsak, sıcaklık değerlerinin normal olduğunu kabul etmemiz gerekir.

MSI Trident A’nın güncel oyunlarda sunduğu FPS oranları ise şu şekilde.

MSI Trident A PC İncelemesi 23

MSI Trident A PC İncelemesi 24

MSI Trident A PC İncelemesi 20

MSI Trident A PC İncelemesi 19

MSI Trident A PC İncelemesi 21

MSI Trident A PC İncelemesi 25

Hocanın Yorumu

MSI Trident A, kurulu sistemler arasında ince ve şık yapısı ile dikkat çeken bir model konumunda. Sistemin kullanıcıya özel özelleştirmeler sunması ve destek verilen donanımların yeterli güçte ve güncellikte olması, ürünü bir adım daha ileri taşıyan unsurlardan.

MSI Trident A PC İncelemesi 12

Genel olarak performans noktasında da oldukça iyi işler çıkarabilen MSI Trident A, güncel kalitedeki tüm üst düzey oyunlardan yüksek oynanabilirlik performansı alabiliyor. İşin içine güç gerektiren RTX özellikleri dahil olsa bile akıcılık, kararlılığı etkilemeyecek şekilde devam ediyor.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Özetle MSI Trident A, incecik yapılı çarpıcı tasarımı ve üstün performans sunan donanımları ile birlikte hazır kurulu PC sahibi olmak isteyenler için doğru bir tercih olabilir. Bu noktada minimal bir tasarım anlayışına sahip oyuncu sistemi arıyorsanız, MSI Trident A modelini sizlere tavsiye ederiz.

İncelemeyi burada noktalarken ürünün video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI Trident A Oyuncu Bilgisayarı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler