Salı, Mart 19, 2024

Casper Excalibur G750 Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Casper Excalibur G750 Laptop incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Uzun yıllardır bilgisayar ve akıllı telefon ürünleri ile ülkemizde ve dünyada ürün geliştiren yerli markamız Casper, Excalibur serisi ile oyuncu odaklı ürünler geliştirmeye başlamıştı.

Serinin yeni üyelerinden Excalibur G750’de bugün inceleme masamızın konuğu oluyor ve bizlere neler sunuyor birlikte öğreniyoruz.

Tasarım

Casper Excalibur G750, oldukça büyük bir kutu ile geliyor. Kutu, oldukça sade tasarlanmış. Üzerinde bilgisayarın görseli, logolar ve 4K ibaresi dikkat çekiyor. Kutu içerisinden ise Excalibur G750, güç adaptörü ve kablosu, kullanım belgeleri çıkıyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 022

Tasarım noktasında Excalibur G750, ince kaslı ve şık bir çizgi çiziyor. Çelik grisi ve açık mavi renkler ile detaylandırılan laptop, kapak kısmında dikey fırçalı bir tasarım sunuyor. Kapak, ortasında Excalibur logo ve ismi ile birlikte kenarlarda mavi renk aydınlatmalı çizgiler barındırıyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi

Kasaya baktığımızda da gri rengin sürdürüldüğünü görüyoruz ancak herhangi bir süsleme mevcut değil. Ancak Laptopun ön kenarında kapaktaki gibi iki adet mavi aydınlatmalı şerit görünüyor. Arka kenar ise, hava çıkışlarına olanak tanıyan ızgaraları barındırıyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 004

Casper, Excalibur G750’de metal malzemeler kullanmış. Dolayısı ile Laptop, hem daha sağlam hem de soğutma kanadında daha etkili sonuçlar üretebiliyor. Elbette metal parçalar ağırlık noktasında dezavantaj oluşturabiliyor ancak bu laptop, 2.8 kilogram ağırlık ve 29.2 mm kalınlık ile taşınabilirliği sürdürebilmekte.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 010

Laptop, ekran tasarımında yeterli görünüyor olsa da bir tutam daha iyileştirilebilmeyi hak ediyor diye düşünüyoruz. 15.6″ inçlik bir panel barındıran bilgisayar, kalın çerçeveleri ile biraz sıkışmış görünüyor. Elbette kalın çerçeveler, kaslı oyun tasarımını bütünleştiriyor ancak ekranın biraz daha geniş olmasını beklerdik. 

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 015

Excalibur G750, oyuncu laptopu olduğu için RGB aydınlatma noktasında da beklenti oluşturuyor. Bu noktada eksik bırakılmayan bilgisayar, klavye düzeninde özelleştirilebilir RGB desteği sunuyor. Klavye tuşları mekanik değil ancak kullanımı oldukça rahat. Üstelik düşük profile sahip tuşlar, hem gürültüsüz hem de konforlu bir deneyim sunuyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 026

Aydınlatma noktasında en dikkat çeken şeyin ise touch pad olduğunu görüyoruz. Burada alışılmışın dışında bir tasarım kullanan Casper, touch pade mavi aydınlatma eklemiş. Bu aydınlatma, touch pade dokunduğunuz anda aktif oluyor ve kasanın üzerinde gördüğümüz mavi aydınlatmalarla uyumlu bir görünüm sağlıyor. Oldukça çekici olan bu tasarımı gerçekten sevdik.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 003

Tasarım detaylarında söylenecek diğer nokta, cihazın sahip olduğu giriş ve çıkışlar. Excalibur G750’nin sağ kenarında SD kart okuyucu; Type-C, mini-DisplayPort, USB 3.1, HDMI ve LAN portları bulunuyor. Sol bölüme baktığımızda ise güç girişi, iki adet USB 3.1 yuvası ve mikrofonlu 3.5mm jack yuvası görüyoruz.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 006

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 021

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 016

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 014

Teknik Detaylar ve Performans

Elimizde bulunan modelin teknik detaylarına inmeden önce, Casper’ın kullanıcılar için çeşitli özelleştirme imkanları sunabildiğini belirtelim. Yani tercih edeceğiniz modelde RAM miktarı, SSD kapasitesi gibi birçok donanımda tercih hakkınız mevcut. Bu noktada Casper, kullanıcıya gerekli özgürlüğü sunmakta.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 011

Masamızda bulunan Casper Excalibur G750, teknik kısımda oldukça güçlü bir donanım sunuyor. Bu noktada ilk detay, 4K Ultra HD çözünürlük sunan ekran.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 019

Tasarım bölümünde de belirttiğimiz gibi Excalibur G750, 15.6″ inç boyutunda bir ekran ile geliyor. Ekran paneli, yansıtmayı önleyen Anti-Glare teknolojisine sahip bir IPS LED panelden oluşuyor. Panel, renk üretimi noktasında oldukça tatminkar bir seviye sunuyor ve 300nit parlaklık ile gücünü pekiştiriyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 018

Ekran tazeleme oranı ve tepki süresine baktığımızda ise 60Hz frekans ve 5MS tepki süresi ölçümlüyoruz. Bu noktada en azından 120Hz ekran yenileme hızı ve 3MS’lik bir panelin bulunmasını beklerdik zira donanım 60 FPS’i aşan bir performans sunabiliyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 017

Excalibur G750, Intel’in sekizinci nesil i7-8750H işlemcisini taşıyor. İşlemci 14nm üretim sürecine sahip ve içerisinde 6 çekirdek 12 iş parçacığı barındırıyor. Temel frekansta 2.20GHz saat hızı sunan bu işlemci, Turbo hızında 4.10GHz ile yüksek performans sunabiliyor.

İşlemciye eşlik eden grafik biriminde Casper, NVIDIA’nın üst seviye ekran kartı GTX 1070 modelini tercih etmiş. 8 GB GDDR5 bellek ile gelen bu ekran kartı, güncel tüm oyunlarda üst düzey performans sunması ile tanınırken profesyonel grafik uygulamalarında da iyi sonuçlar üretiyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 024

RAM tarafında ise sınırları zorlayan bir kapasite sunan Excalibur G750, tam 32GB boyutunda DDR4 bellek ile geliyor. Belleklerin çalışma frekansı ise 2400 MHz.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 013

Öte yandan laptop, depolama kısmında da hem SSD hem HDD kurulumuna sahip. Bu noktada 240GB SSD barındıran bilgisayar, Harddisk tarafında 1TB kapasite sunuyor. SSD bölümünde 64 Bit Windows 10 Home sürümü kurulu olduğunu belirtelim.

Excalibur G750, elbette üst düzey donanım özellikleri ile dikkat çeken bir laptop konumunda. Ancak taşınabilir bilgisayarlarda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri soğutma performansı. 

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 007

Casper, Excalibur G750 modelinde iki adet Turbo destekli termal fan kullanmış. İşlemci, ekran kartı ve anakartı da dolaşan termal borular, Turbo hızında çalışabilen fanlar yardımı ile etkili şekilde soğutulabiliyor.

Bu noktada test süresince herhangi bir ısınma problemi yaşamadık. Ancak fanlar, Turbo hızında çalıştıklarında hatrı sayılır bir gürültü oluşturuyor. Bu noktada soğutmadan performans almak için sesten ödün vermeniz gerekebilir.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 025

Ses noktasında dikkat çeken bir diğer nokta, Dolby Digital ses desteği. İki adet 2W gücündeki hoparlör ve 3W gücündeki Subwoofer ile Dolby Digital imzasını taşıyan bu ses kurulumu, 90 dB ses seviyesi sunarken, kalite noktasında da hiçbir kayıp yaşatmıyor. Özellikle aksiyon filmlerinde ve basslı müziklerde bu hoparlörleri kullanmak isteyeceğinizden eminiz.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 023

Excalibur G750 ile ilgili son detaylarda yüksek hızlı bağlantı imkanı sunan WiFi 802.11/ac desteği bulunuyor. Aynı zamanda Bluetooth 4.2 teknolojisi de unutulmamış. Pil tarafında ise 7180mAh Lityum-iyon bataryaya sahip olan Excalibur G750, 4 saati aşan kullanım süresi sunabiliyor.

Tüm bu teknik detayların ürettiği oyun performanslarına ise aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

Excalibur GTX 1070 PUBG Test Sonucu

Excalibur GTX 1070 Fortnite Test Sonucu

Excalibur GTX 1070 CS GO Test Sonucu

Excalibur GTX 1070 Anthem Test Sonucu

Hocanın Yorumu

Casper Excalibur G750, tasarım noktasında şık bir görünüme ve yüksek taşınabilirliğe sahip bir ürün. Üstelik kullanılan malzeme kalitesi ile de sağlamlıktan ödün vermeyen Laptop, tasarım noktasında olumsuz bir nokta sunmuyor.

Excalibur GH750 Laptop İncelemesi 004

Teknik kısımda ise donanım özellikleri, hem oyuncular hem de profesyonel çalışanlar için oldukça yeterli durumda. Özellikle 32 RAM kurulumu ile video ve üç boyutlu grafik render süreçlerinde yüksek performans sunan Excalibur G750, 4K ekran sayesinde de 4K video işlemelere olanak tanıyor.

Dolayısı ile bu laptopa yalnızca oyuncu bilgisayarı demek eksik kalır diye düşünüyoruz. Zira hem performans hem tasarım, etkili bir şekilde dengelenmiş.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Sonuç olarak daha büyük bir ekran ve yüksek yenileme oranı, bu laptopda arayıp bulamadığımız detaylardan oldu. Yine de Casper Excalibur G750 güçlü donanım özellikleri ile kendini ispatlayan, tercih ve tavsiye edilebilir bir ürün konumunda. 

İnceleme yazımızı burada sonlandırırken ürün ile ilgili inceleme videosuna aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir olduğunuzu hatırlatıyor, görüş ve yorumlarınızı bekliyoruz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Intel i9-9900K 5.5GHz Overclock Testi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler