Salı, Mart 19, 2024

SteelSeries Arctis Raw Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğimiz üzere SteelSeries hem oyun tarafında hemde normal günlük kullanım tarafında çıkardığı ekipmanlarla kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. Bu sefer hem oyun tarafında hemde normal günlük kullanım için çıkardığı SteelSeries Arctis Raw kulaklığını sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

SteelSeries’in çıkardığı Arctis Raw modeli fiyat performans ürünü olsa da ses, mikrofon ve tasarım kalitesinden kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış.

Tasarım

SteelSeries Arctis Raw’ın tasarımına değinmeden önce kutu tasarımına değinmek daha doğru olur. Kutusuna ilk baktığımızda bizleri Artics Raw kulaklığın resmi ve altında özellikleri özet geçilmiş şekilde konumlandırılmış. Kutunun sağ alt kısmında ise model ismi yer alıyor. Kutu içeriğinden ise kullanma klavuzu çıkmıyor sadece bir adet uzatma kablosu ve çıkarılıp takılabilen bir adet mikrofon yer alıyor. Kulaklık ile ilgili garanti kağıdı ise kutu üzerinde yapıştırılmış bir şekilde geliyor.

DSC0037

Kulaklığa yakından baktığımızda plastik siyah ve mat bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede de kulaklık daha hafif olduğunu söyleyebiliyoruz. Kulaklığın ped kısmı kumaştan yapılmış ve içerisinde yalıtım süngerle desteklenmiş. Bu kulaklık pedleri delikli bir yapıda yapıldığı için hava alabiliyor bu sayede de kulağımızda terleme yapmıyor. Bu da eğer uzun süre bilgisayar başında vakit geçiriyorsanız hem hafiflik bakımından hemde terlemesi sizi rahatsız etmeyecek.

DSC0021

Kulaklığın üst kısmına baktığımızda yapay deriden yapılmış ve içerisinde sünger bulunan kafa bandı bulunuyor. Bu kafa bandı kulaklığı taktığınız zaman kafanızı şeklini alarak daha konforlu kullanmanızı sağlıyor.

DSC0049 min

SteelSeries Arctis Raw kulaklığı, kafa yapınıza göre şekil alabildiği gibi ayrıca kafa büyüklüğünüze göre de büyültüp küçültülebiliyor. Ayrıca kulaklığın kulak kısmına gelen yeri sadece aşağı ve yukarı doğru oynaması biraz kötü olmuş.

Teknik Detaylar

SteelSeries Arctis Raw kulaklığın teknik detaylarına baktığımızda ses kontrolcüleri sıradan kulaklıklar gibi kablonun üzerine değilde kulaklığın üzerine konumlandırılmış. Bu da kolay kullanım açısından güzel olmuş. Kulaklığın üzerinde bulunan ses kontrolcüsünde ses kısma açma ve mikrofonu on/off konumlarına getirebilirsiniz.

DSC0032 min

Biz bu kulaklığı yaklaşık 1-2 haftadır kullanıyoruz ve sıradan giriş seviye kulaklıklar da dipten gelen ufak cızırtı bu kulaklıkta neredeyse yok denecek kadar az. Bu da müzik dinlerken veya kulağınızda boşta dururken kullanıcıyı rahatsız edecek sesler çıkartmıyor.

Mikrofon tarafına baktığımızda ise mikrofon kısmı çıkartılıp takılabilir şekilde yapılmış. Mikrofon testini biz hem telefondan hemde bilgisayar üzerinden aldık. Telefondan alınan ses kaydı oldukça iyiydi fakat bilgisayar üzerinden ses kaydı aldığımızda telefondan alınan ses kaydına göre bir tık daha aşağıdaydı diyebilirim.

DSC0037

DSC0013

Kulaklığın kendi kablo uzunluğu 1.3 metre boyunda fakat kutunun içerisinden çıkan 1.5 metre ekstra kabloyu taktığımızda toplamda 2.8 metre kablo boyuna ulaşmış bulunuyoruz. Bu da kullanıcılar için gayet yeterli. Kablo yapısından da bahsetmem gerekirse maalesef ki örgülü kablo kullanılmamış. Oldukça ince ve plastik yapıda bir kablo kullanılma tercihinde bulunmuşlar.

Hocanın Yorumu

Kulaklık değerlendirmesini fiyat üzerinden gideceğim çünkü bir fiyat performans ürün olduğunu belirtebilirim. Ürünü çeşitli e-ticaret sitelerinde 350 TL gibi bir fiyata bulabiliyorsunuz. Bu fiyata alınabilecek sayılı kulaklıklardan bir tanesi. Fakat kulaklıkta RGB kullanılmamasının bizce nedenlerinden biri sadece oyun için değil günlük kullanım içinde üretilmiş olmasıdır. Ürünü 1-2 haftalık kullanım boyunca beğendik ve sizlere tavsiye ediyoruz.

kulaklık 1

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler