Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS TUF Gaming GT501 Kasa Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yaz aylarında Computex 2018 için duyurusu gerçekleştirilen ASUS’un ilk TUF serisi PC kasası TUF Gaming GT501, aldığı son güncelleme ve tasarım ile birlikte satışa hazır olarak duyuruldu.

Computex 2018’de gösterilen model ile kıyaslandığında kasa, dikey bir ekran kartı montajı ile dikkat çekiyor. Kasanın geneli itibari ile de birkaç makyaj değişikliği mevcut. Ancak kasa, hala orijinal TUF kalitesi ve askeri düzey görünüşünü korurken, kullanıcılara dokulu metal bir ön panel ve oldukça büyük temperli bir cam sunuyor.

asus tuf gaming gt501 2

ASUS TUF Gaming GT501 kasanın içerisinde dört adet 3.5″ ve üç adet 2.5″ boyutunda disk yuvası bulunuyor. ATX anakartlara da destek sunacak olan kasa, aynı zamanda ön ve üst panele konumlandırılabilecek iki adet 280mm ya da 320mm boyutlarında su soğutma radyatörlerine destek sunabiliyor. Kasa, varsayılan olarak ise ön tarafa monteli 120mm AURA RGB fanlar ile egzoz görevi gören tek bir 140mm PWM fan ile birlikte gelecek.

Kasanın üst panelinde de yine üç adet 120mm ya da iki adet 140mm boyutlarında fan desteği mevcut. Öte yandan 420mm’ye kadar ekran kartı uzunluğu ve 180mm’ye kadar da işlemci soğutu desteği sunulacak. PSU kanadında ise destek ATX formatında 240mm’ye kadar ölçülerden oluşuyor.

asus tuf gaming gt501 1

ASUS TUF GT501, toplamda 30 kilograma kadar bir sistemi taşıyabilecek güç ve kapasitede. Kasanın üst kısmında da iki adet pamuk ve elyaflı kasa tutacakları mevcut. Ön panelde iki adet USB 3.0 yuvası ve mikrofonlu kulaklık jackları bulunduran kasa, RGB aydınlatmalar ile kontrol edilebilen entegre dört yollu bir fan denetleyicisine de sahip. Denetleyiciler, ASUS Fan Xpert ve AURA Sycn yazılımları ile kontrol edilebilecek.

Computex’e göre bir takım değişiklikler barındıran yeni kasanın, yurt dışında 149 dolarlık bir etiket ile satışa sunulacağı konuşuluyor. Ülkemiz pazarında ise fiyat çok daha farklı olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler