Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS Zephyrus Laptop GTX 1080 Ekran Kartı İle Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Malum Computex 2017 fuarı çoktan başladı. ASUS sahne sırasını kaparak dünyanın en ince laptopu Zephyrus‘u geliştirdi. Ancak bu laptopta GTX 1080 ekran kartı olduğunun altını çizelim. Olay zaten burada başlamıyor mu ?

ASUS Zephyrus Neler Sunuyor ?

ASUS Republic of Gamers (Oyuncu Cumhuriyeti) adı altında geliştirmiş olduğu ürünler arasına yeni bir laptop daha ekleyerek seriyi genişletti. Computex 2017 fuarında duyurulan bu laptop şuanda dünyanın en ince dizüstü modeli. İçerisinde yedinci nesil Intel Core i7 işlemci bulunduğu gibi, bir de yanına Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı yerleştirilmiş.

İnsan ister istemez ‘daha ne olsun ?’ yorumunu yapabiliyor. Zira yeni ASUS Zephyrus tam 16.9 mm kalınlığa sahip. Pardon kalınlık mı dedim ? buna kalın demek hakaret olabilir. Taşınabilirlik açısından büyük bir artı sunan yeni laptop performans açısından da gerçekten parmak ısırtacak.

asus rog zephyrus

Masaüstü 1080 ile Fark Var mı ?

Önemli Not: Şimdi ASUS Zephyrus oyuncu laptopunun içerisinde GTX 1080 ekran kartı var. Buraya kadar her şey okey. Ancak bazı son kullanıcıların aklına şu soru geliyor: Normal masaüstü GTX 1080 ekran kartı ile bu laptoptaki ekran kartı arasında bir performans kaybı var mı ? Evet hocalar var. Bir GTX 1080‘i o kadar dar alana sığdırmak hiç kolay değil.

Normal masaüstü kartlar ile laptoplar arasında %20‘lik performans kaybı yaşanıyor. Ancak laptoplar için bu kayıp gerçekten çok normal. Adamlar daha ne yapsınlar ?

asus rog zephyrus 002

Öte yandan ASUS ROG Zephyrus bizlere 15.6 inç ekranın yanı sıra 120 Hz yenilemeye sahip geniş bir açı sunuyor. Nvidia G-Sync özelliği ile de ekran kartı çıkış birimi ile eşitlenerek gecikmeler sıfıra indiriliyor. Windows 10 Creators güncellemesi ile birlikte ön yüklemeli olarak gelen bilgisayar, ‘Active Aerodynamic System’ adı verilen soğutma teknolojisi ile de şuanda tek.

Son olarak yeni ASUS ROG Zephyrus laptopun klavyesinden bahsedelim hocalar. Trackpad’in bulunduğu hemen üst noktada konuşlandırılan klavye mekanik hissiyatlı olduğu gibi, sessiz bir kullanım da sunabiliyor. Üst tarafın da boş olduğu tasarım oyunculara büyük bir kolaylık sunuyor.

Haziran ayından sonra satışa çıkacak olan yeni GTX 1080’li ASUS ROG Zephyrus‘un piyasa satış fiyatı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

asus rog zephyrus 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler