Cumartesi, Nisan 27, 2024

Ufak Boyutlu Kullanışlı Program Önerileri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha önceden telefon için uygulama önerileri yazmıştık. Bu yazımızda bilgisayarınızda bulunursa işlerinizi ciddi anlamda kolaylaştırabilecek ve boyut olarak sizi hiç sıkıntıya sokmayacak programları derliyoruz. Listeleyeceğim programlar ücretsiz olup küçük bir araştırma ile indirme linklerine ulaşabilirsiz, yazıda link bulunmayacak sadece programların içeriği hakkında küçük bilgiler yer alacak 🙂 

WizMouse: Sayfaları aşağı yukarı kaydırmak için farenizin orta yuvarlağını kullandığınızı düşünün. Eğer kaydırmak istediğiniz alan en son seçilen kısım değilse yuvarlağı kaydırsanızda etki yapmadığı birçok kez başınıza gelmiştir. Her ne kadar küçük bir sorunmuş gibi algılansa da zaman zaman çok sinir bozucu olabilen bu durumu WizMouse programımız ortadan kaldırıyor.

prog 1

PhotoScape: Benimde birçok işimi yapmak için kullandığım programda yok yok! Bir resmin boyutunu düzenleyebilir, birden çok resmi birleştirebilir, videoları küçük çaplı editleyebilirsiniz. Hatta GIF yapma özelliği bile var. Kendi alanında boyut olarak ufak sayılabilecek segmentte bulunuyor. Eğer bir resim düzenleyici programa ihtiyacınız varsa kesinlikle denemelisiniz.

prog 2

LightShot: Daha önce sadece programın tanımını yapan bir yazı yazmıştım. Küçük bir boyuta sahip olan program ScreenShoot alma geleneklerimizi baştan yazıyor. Ekran görüntüsü almayı oldukça kolaylaştıran bu program hakkında eski yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

prog 3

Ninite: Her bilgisayarda bulunması gerektiğini düşündüğümüz standart programlar vardır. Kişiden kişiye bazen farklılık gösterse de Mozilla, Chrome tarzında kullandığımız programları bilgisayara formattan sonra hemen kurarız. Ninite programı istediğiniz programları tek tek kurma zahmetinden sizi kurtarıyor. Hatta kurulum esnasında çıkan ileri ileri diyerek geçtiğimiz zaman zaman da zararlı yazılımları bilgisayarımıza kurmamıza neden olan olaylarıda engelliyor kendisi otomatik gerektiği kadarını kuruyor. Tek yapmanız gereken Ninite programının sitesine girerek istediğiniz programları seçtikten sonra size özel hazırlanmış kurulum dosyasını indirmek.

prog 4

Everything: İsmiyle beraber mükemmel uyum sağlayan program. Windows’un arama kısmı birşey aramaya kalktımızda dakikalarımızı alabiliyor. Çok yavaş çalışan Windows arama çubuğuna alternatif olarak geliştirilen bu program siz aramak istediğiniz kelimeyi yazar yazmaz müthiş bir hızda eşleşen dosya&klasörleri erişiminize sunuyor.

prog 5

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler