Çarşamba, Nisan 24, 2024

Bazı AirPods Pro Kullanıcıları ‘Gürültü Engelleme’ Özelliğinin Bozulduğunu Söylüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bazı insanlar Apple’ın son kulaklıklarının lansman sırasında daha iyi çalıştığına ikna oldular

Bazı AirPods Pro kullanıcılar, son haftalarda bozulmuş gürültü iptali hakkında şikayette bulunuyorlar ve Apple’ın son kulaklıklarının bir bellenim güncellemesi aldıktan sonra ortam gürültüsünü engellemede aniden daha az etki gösterdiğini iddia ediyorlar.

Rtings.com AirPods Pro’yu yeniden test etti ve 2C54 ürün yazılımı güncellemesinin ardından gürültü engelleme özelliğinin daha kötü çalışma sergilediğini teşhis ettiler. Ancak sorundan etkilenen müşteriler, sorunun Kasım ayında piyasaya sürülen ürün yazılımı 2B588 ile daha da önceside başladığını belirtiyor.

Apple daha sonra bilinmeyen bir sebeplerden ötürü 2C54 ürün yazılımını geri çekti.

Kullanıcıların karşılaştığı bu problem şaşırtıcı bir biçimde Bose ve Sony kulaklık kullanan kişiler tarafından bildirildi. Bose QuietComfort 35 II kullaklıkları üzerinde aylarca süren bir tartışmayı yaşadı, bazı müşteriler bir güncellemenin kutudan çıkan orijinal performanslarına kıyas ile kutulardan gelen ‘gürültü engelleme’ seviyesini önemli ölçüde kötüleştirdiğine dair ısrar ediyorlar.

Bose ve Apple bir yana, Sony beyciğimizde bunlara benzer bir şikayeti 1000XM3 model kullaklarında yaşadı.

Şirketler gerçekten bunu kötü bir şekilde mahvediyor mu, yoksa müşteriler var olmayan bir sorun mu hayal ediyor? Rtings, Apple’ın AirPods Pro’nun ses profilini bu güncellemelerle hafifçe değiştirdiğini doğruladı.

Yazılımlar gizlice yükleniyor

Orijinal Airpod’lardan bu yana, Apple, ürün yazılımı güncelleme işlemini müşterilere tamamen görünmez hale getirmeyi seçti. Tüm süreç arka planda tek bir bildirim olmadan gerçekleşiyor. AirPods yazılım güncellemelerini geri çeviremiyorsunuz, ayrıca güncelleme işlemini talep üzerine zorlamak için doğrudan bir yol yoktur; AirPods kasanıza bir şarj kablosu takın ardında iPhone’unuzun yanına koyun ve bekleyin. Bir firmware güncellemesi yüklendikten sonra, ayarlarda yeni sürümü fark edeceksiniz.

(Kontrol etmek için Ayarlar’ı açın, ardından Genel’i, ardından Hakkında’yı seçin. AirPod’larınız iPhone veya iPad’inize her bağlandığında, onlar için “EID” satırının altında bir bölüm görürsünüz.)

9FF6AAC1 6687 488D 8D08 D53CB712D9C8
Bazı AirPods Pro Kullanıcıları 'Gürültü Engelleme' Özelliğinin Bozulduğunu Söylüyor 2

Bu arka planda gerçekleşen her şey yaklaşımı, bir sorunla karşılaşırsanız bir AirPods Pro güncellemesini önceki sürümüne geri döndürmenin veya geri almanın bir yolu olmadığı anlamına gelir. Bazı AirPods Pro sahipleri, ilk 2B588 güncellemesinden hemen sonra gürültü iptali konusunda bir gerileme olduğuna ikna oldular ve geri dönüş yöntemi olmadan kaldılar.

Sony ve hatta Amazon dahil olmak üzere diğer kulaklık üreticilerinin aksine Apple, gürültü iptal ayarının yoğunluğunu ayarlar menüsünden ayarlamanıza izin vermez. AirPods Pro, ortamınıza bağlı olarak anında gürültü iptalinin ne kadar uygulanacağını dinamik olarak ayarlamak için tasarlanmıştır.

Ancak son kullanıcı için, özellik açık veya kapalı durumdadır ve ideal dediğim şey bu değildir. Bazı insanlar her zaman maksimum miktarı kullanmak ister – özellikle bir uçakta veya gürültülü bir işe gidip gelme sırasında – ancak diğerleri tamamen kranklandığında gürültü önleme teknolojisinden hafif bir rahatsızlık hissedebilir (veya bazı durumlarda biraz başınızı döndürebilir).

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler