Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Öğrencilere Bilgisayar ve Telefon Alımında Vergi Muafiyeti Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz saatlerde öğrenciler için yeni bir düzenleme duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni karar, üniversite öğrencilerini kapsayacak. Karara göre öğrenciler, bilgisayar ve akıllı telefon alırken vergiden muaf olacak. Peki kararın detayları neler? Bakalım.

Üniversite Öğrencilerine Akıllı Telefon ve Bilgisayarda Vergi Muafiyeti

Yapılan açıklamaya bakacak olursak, üniversite öğrencileri telefon ya da bilgisayar almak istediklerinde 1 defaya mahsus olacak şekilde vergiden muaf olacak. Muhtemelen 1 defaya mahsus olmasının nedeni de kararın istismar edilmesini engellemek.

Bunun dışında aynı açıklamada üniversite öğrencileri için aylık 10 GB ücretsiz internet desteği verileceği de açıklandı.

bilgisayar ve akıllı telefon alırken vergiden muaf

Fakat iki açıklama için de detaylandırma yapılmadığını belirtelim. Yani hangi model ya da hangi fiyat aralığında bilgisayar ve telefonlar için vergi muafiyeti olacağı, bunun bir yaş sınırının olup olmayacağı gibi konular net değil.

Özellikle akıllı telefonlarda hem KDV hem de ÖTV’nin olmaması, fiyatların ciddi bir şekilde düşmesi anlamına gelebilir. Tabii ki daha net konuşmak adına önce konu hakkında yeni açıklamalar görmemiz gerekecek. Akıllı telefon ve bilgisayarlar için vergi muafiyetinin kapsamı ve detayları açıklandığı zaman, yine haberimizi güncelleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

21 YORUMLAR

  1. Reis dediyse yapar, gidip üniversiteye yazılayım bari açık öğretim. Bu arada hazır sistem 3060ti kaça düşer tahmini olarak?

  2. Aynısını 29 ekim için de basa basa söylediler milleti yalan haberle suçlayıp kendileri kralını yaptılar.İnanıp şimdi aklındaki şeyi almayı erteleyen varsa acıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler