Perşembe, Mart 28, 2024

Bilgisayarınızı evinizde olmadan nasıl açabilirsiniz?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar PCH ailesi. Yeni yazım ile tekrar beraberiz. Bir önceki yazımın devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Bir önceki yazıyı okutmak için arama kısmına “Bilgisayarı Telefon ile açma” olarak yazabilir veya hiç uğraşmayıp buraya tıklayabilirsiniz.. 🙂

Önceki Yazıyı okuduktan ve yaptıktan sonra buradan devam edebilirsiniz aksi halde aşağıdaki yazıları okuyunca ne olduğunu anlamazsınız.

Neler Gerekli?

1-) Modem Arayüzüne Erişim
2-) Sabit IP

Uyarı

Öncelikle Turk.net kullanıyorsanız maalesef ki bu işlemi yapamazsınız. Çünkü Türk.net ip maskelemesi kullandığı için internete çıkış IP’si aslında sizin modeminize atanan IP değil. Türk.net te IP ler çok az olduğu için sunucularında iç Ip’leme kullanıyorlar ve aslında bir den fazla kişi aynı IP ile internete çıkmış oluyor.

Ben şahsen DDNS (Dinamik DNS) denedim ama modemim 2 adet DDNS hizmetini destekliyordu ve bu hizmetler önceden ücretsiz olmasına rağmen şimdi paralıya dönmüş diğer ücretsiz DDNS hizmetlerini de modem desteklemediği için Türk.net kullanan arkadaşlar 12tl verip Sabit IP almazlar ise bu yöntemden yararlanamayacaklar.

1. Modem Ayarları

Herhangi bir tarayıcıyı açın ve adres çubuğuna 192.168.1.1 eğer girmez ise 192.168.2.1 yazıp entere basın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir. Eğer gelmiyor ise lütfen kullanma kılavuzuna bakarak arayüz Ip’sini öğrenin.

pc hocasi modem arayüzü

Sizde çıkan arayüz benim ki gibi değil büyük ihtimalle farklı olacaktır. Benimle aynı modemi kullanıyorsanız bu arayüz çıkabilir o zaman işiniz daha kolay olacak. 🙂

Burada “Kullanıcı adı” ve “Şifre” kısımlarına aşağıda yönlendirdiğim bilgileri girin.

Türk.net’ten modem alanlar
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : turknet

Türktelekom’dan modem alanlar
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : turktelekom

SüperOnline’dan modem alanlar
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : superonline

Millenicom’den modem alanlar
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : 1234

Vodafone’dan modem alanlar
Kullanıcı Adı : vodafone
Şifre : vodafone

Modemi kendi parasıyla alanlar
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : admin

Yukarıdaki bilgiler ile giriş yapın eğer hiç biri olmuyorsa kullanma kılavuzundan kolayca öğrenebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza şöyle bir ekran çıkacak:

pc hocasi modem arayüzü 2

Tekrar hatırlatmak istiyorum birebir aynısı çıkmayacaktır. Bu işlemler için lütfen anlattığım mantığı araştırarak öğrenin 🙂

Çıkan arayüzün menü kısmından “Port açma” veya “Yönlendirme” menüsünü seçin.

pc hocasi modem arayüzü 3 port açma

Port açma formuna ulaştıysanız. Port yazan kısımlara 3389 yazın. IP adresi yazan kısma ise bir önceki yazıda öğrendiğimiz bilgisayarımızın yerel IP’sini yazın. Örneğin : 192.168.1.35 gibi.

pc hocasi modem arayüzü 4 port açma 2

Benim modemimde port açtıktan sonra bir de tetikleyici oluşturmam gerekiyor ama sizde bunu istemeye bilir. Bu kısmı es geçiyorum ve modem kısmındaki ayalarımızı bitiriyoruz.

2-) Sabit IP

Önce size DDNS (Dinamik DNS) çalışma mantığını kısaca anlatayım. DDNS demek değişken IP li DNS demektir ve bunu kullanabilmek için DDNS hizmetleri size bir domain veriyor ÖRN: pchocasi.ddns.com gibi. Bu size ait DDNS domainine sorgu yaptığınızda sizin modeminizin çıkıp IP’sine otomatik olarak yönleniyor. Bunu da yapabilmesi için 2 yöntem var.

1- Modeminizin kullandığınız DDNS hizmetini desteklemesi gerekiyor.

2- Bilgisayarınız açıldığında DDNS hizmetine otomatik sorgu atıp güncel IP’nizi bildirmesi gerekiyor.

NOT: 2. yöntem işimize yaramıyor çünkü bizim bilgisayarımız kapalı ama evinizdeki bilgisayarı oyun sunucusu falan yapacaksanız bu yöntem işinize yarar.

1. Yöntem tam bizlik ama çoğu modemin desteklediği DDNS aylık olarak ücretliye geçmiş durumda. O yüzden size tavsiyem mümkünse sabit IP hizmetini almanız. :S

Buraya kadar da her şeyi yaptıysanız tek yapmanız gereken. Çıkış IP’nizi öğrenip önceki yazımda telefonunuza kurduğunuz programda yerel IP yerine artık çıkış IP’nizi yazmanız. Böylece evde olmadan tek buton ile bilgisayarınızı uzaktan açabileceksiniz.

Eğer bu yazıların videolu olarak gelmesini isterseniz yorumda belirtmeniz yeterlidir 🙂

İyi ve sağlıklı günler dilerim 🙂

Hasan Yüksektepe
Hasan Yüksektepe
1991 Doğumlu bir Bilgisayar sever. Yazılımla kafayı bozmuş ilginç bir değişik.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Benim modemimin kendi özelliği sayesinde bağlı olan cihazları direkt wake on lan yapabiliyorum, açıldıktan sonra da teamviewer ile bağlanıyorum dünyanın öbür ucunda olsam bile.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler