Salı, Nisan 23, 2024

Yeni ASUS Z490 anakart modellerinin bir kaç versiyonu ortaya çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni Intel sokete sahip ASUS Z490 anakart modellerinden bir kaç versiyon bugün ortaya çıktı. Hazırlanan görsellere dikkatli bir şekilde baktığınızda aslında Z390 serisi ile aralarında tasarımsal açıdan çok farklar göremedim. Fakat yakın zamanda piyasaya sürüldüklerinde performans ve soket anlamında neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Intel Z490 anakartlarda soket değişti mi?

asus z490Bu haberi üzülerek yazıyorum ama maalesef Intel Z490 anakart modellerinde LGA1200 soketine geçiş yaptı. Böylece LGA1151 soket yapısına sahip işlemci modellerinizi bu anakart üzerinde kullanamayacaksınız.

Aslında alıştığımız bir durum. Intel sürekli olarak soket değiştirdiği için, insanlar bu konuda ne kadar çok şikayet etseler de, durum değişmiyor.

Sızdırmanın kaynağı m0momo_us tarafından geliyor. Daha önceden bu kişiyi takip ettiniz mi bilmiyorum ama, içeriden sağlam kaynaklara sahip. Şuanda ASUS zannedersem web sitesine bannerları eklemek için tüm Z490 anakartların çalışmalarını tamamladı.

Fakat sızdırılan görseller şuanda internette gezdiği gibi, toplamda 4 farklı anakart modeli ortaya çıkmış oldu. Merak etmeyin bu sayı Z490 modellerinde 10’a kadar çıkacaktır.

asus prime z490 anakart

ASUS Z490 Anakart üzerinde neler yeni?

Açıkçası bunu konuşmak için daha erken. Fakat anakartın üzerine göz attığımızda iki adet PCIe x16 yuvası ve üç adet PCIe x1 bulunuyor. Ayrıca yerleşik WiFi modülü ve M.2 yuvalarının olduğunu görebiliyoruz.

Performanslar konusunda ise neler değişecek bir şey söylemek doğru olmaz. Ürünler ofisimize ulaştığında netlik kazanacak.

asus tuf z490 anakart

Z490 anakartlar ne zaman çıkıyor?

15-20 Mayıs tarihleri arasında dünya genelinde satışa çıkacağı konusunda bilgiler var. Mayıs ayını geçeceğini zannetmiyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Rekabet iyidir, Amd’nin bu gidişatına devam ederse işler bizim için iyi olacak, İntel’in dizüstü bilgisayarlar üzerindeki etkisi de kırıldı, üst seviye dizüstü bilgisayarlar için de artık amd işlemciler var ve uygun fiyatlılar.

  2. Ryzen 7-5 kağıt üzerinde çok iyi gibi görünse de normal kullanıcılar için intel daha iyi performans sağlıyor. Standart kullanıcı her gün render vb. işlemlerle uğraşmadığı için hız ve oyun performansına bakarak tercih yaptığı takdirde seçimi intelden yana olacaktır. Elbette parası yetene… bütçesi düşük kişiler tercihlerini ryzenden yana kullanacaklardır.

  3. İntelde bizi dinler bazı giyim markaları gibi ödün vermiyo çizdiği yolda devamkee 🤣benım 10 yıllık duo2 den sonra 2. Pc aradan 9600k rtx2060 yaptım oynadığım oyun eski olduğundan sıkıntı yok bakalım bu kaçsene gidecek..

  4. Adamlar her işlemciye ayrı anakart geçiriyor.9600k gibi bir işlemcinin performansı da ryzen 3600 le aynı seviyede. İntel her sene düşmeye devam edecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler