Cumartesi, Nisan 27, 2024

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400 Özellikleri ve Tasarımı

Paylaş

silkroad gaminggentr

RX 6400 ekran kartları için yeni modeller geldikçe, sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu kez ele alacağımız özel model BIOSTAR AMD Radeon RX 6400 olacak. Teknik özellikler konusunda zaten çok büyük bir fark yok ama tasarım kısmında da diğer özel modellere benzeyen seriye yakından bakacağız.

Sözü hiç uzatmayacağım ve önce kartın tasarımı, arkasından da teknik özelliklerini vererek nasıl bir modelle karşı karşıya olduğumuzu anlatmaya çalışacağım.

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400 Tasarım Detayları

Yeni ekran kartı için bazı üreticiler çift fanlı modelleri tercih etmişti. Fakat genel olarak tek fanın kullanıldığı modelleri gördük. İşte BIOSTAR AMD Radeon RX 6400 serisi de tek fanın kullanıldığı modeller arasında yer alıyor.

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400

Kartın ön kısmında BIOSTAR logosunun merkezde yer aldığı, kanatları bir hayli geniş olan tek bir fan var. Soğutma performansında yeterli gelir mi gelmez mi göreceğiz ama bu tasarım yapısıyla kart çok kompakt bir yüze kavuşmuş durumda.

Kaçırmayın: Alder Lake-HX modelleri için ilk bilgiler

Ön kısımda geometrik birkaç oynamada var ama tasarım da öyle çok fazla şeyler bekleyeceğiniz bir seri değil. Zaten tüm RX 6400 modelleri için bunu söyleyebiliriz.

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400

Teknik Özellikler Konusunda Detaylar

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400, kompakt tasarım yapısıyla beraber tüm RX 6400 özelliklerini de sunuyor.

768 akış çekirdeğine sahip olan kart, 1923 MHz standart frekans hızına sahip. Maksimum saat hızı 2321 MHz olarak biliniyor. Diğer tüm özel modellerde aynı değerleri gördük. BIOSTAR için de aynı değeri görüyoruz. Ekstra olarak bir saat hızı arttırma durumu söz konusu değil.

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400

Dilerseniz diğer özellikleri de hemen aşağı bir liste olarak ekleyelim.

BIOSTAR AMD Radeon RX 6400 Teknik Özellikler Liste

  • Akış Çekirdek: 768
  • Oyun Saat Hızı: 2039 MHz
  • Boost Saat Hızı: 2321 MHz
  • Bellek Kapasitesi: 4 GB GDDR6
  • Bellek saat Hızı: 16 Gb/sn
  • Bellek Arayüz: 64 bit
  • Çıkışlar: 1 adet DisplayPort 1.4a, 1 adet HDMI 2.1
  • Boyutlar: 185 mm X 42 mm X 130 mm

BIOSTAR tarafından da yeni model için özel seri duyurulmuş oldu. Fakat hala kartın ne zaman satışta olacağını ve fiyatının tam olarak ne olacağını bilmiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler