Cuma, Mart 29, 2024

Bugün Intel Xe DG1 isimli yazılım geliştirme aracı tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet, siz de Intel‘den ekran kartı prototipi bekliyorsunuz biliyorum. Fakat bugün tanıtılan Intel Xe DG1 isimli yazılım geliştirme aracı, PCI-e slotuna takılarak kullanılabilen, ekran kartı tasarımını andıran bir prototip.

Yazılım geliştirme aracı da neyin nesi?

Intel hala bir ekran kartı protipi göstermedi ama ayak sesleri gelmeye başladı. CES 2020’de bir şeyler bekliyordum açık konuşayım. Ama hayal kırıklığına uğradım. Her ne kadar Intel’in ekran kartları 2021 yılını işaret etse de, Xe DG1 isimli Xe mimarisi için yazılım optimizasyonu sağlayacak ürün ortaya çıktı.

Xe-LP, Xe-HP ve Xe-HPC birimlerine ithafen çeşitli sızıntılarını görmeye devam edeceğimiz DG1’deki Xe-LP tasarımı olarak tanıtıldı. Fotoğraftaki görüntülere göz attığımızda PCIe x16 arabirimi ile birlikte 4.0 destekli.

Ürün aynı zamanda güç konektörü üzerinde barınmıyor. Bu da bizlere Intel Xe DG1‘in 75W‘dan fazla güç tüketmeyeceği anlamına geliyor. Tek fanlı yapıda gelen bu geliştirici prototip, piyasada satışa sunulacak mı henüz soru işareti. Ürünle alakalı görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Intel Xe DG1

Intel DG1 Xe 006

Intel DG1 Xe 007

Intel DG1 Xe 009

Intel DG1 Xe 005

Intel DG1 Xe 004

Intel DG1 Xe 003

Intel DG1 Xe 002

Intel DG1 Xe

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler