Cuma, Nisan 19, 2024

Çizimlerinizi Gerçeğe Dönüştüren NVIDIA Yapay Zekası

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı üreticisi NVIDIA, geleceğin teknoloji yapay zeka yatırımlarını sürdürüyor. Daha önce yapay zeka tarafından oluşturulan insan yüzlerini gördüğümüz çalışma, bu kez çizimlerini gerçeğe dönüştürüyor.

NVIDIA, yapay zeka teknolojisinde geliştirmelere devam ediyor. Piyasaya sürdüğü RTX serisi ekran kartlarında da bu teknolojiyi kullanan firma, kartlardan harici olarak yapay zeka yazılımları geliştiriyor. Ortaya çıkan son çalışma ise oldukça etkileyici.

Cin Ali Artık Gerçek

NVIDIA, GAN adı verilen yapay zeka modelini kullanan yazılımı ile kullanıcılara “Akıllı Boyama Fırçası” sunuyor. Buna göre fırça yardımı ile çizmek istediğini en temel nesneler, düz bir çizgi ya da karalamadan gerçekçi görüntülere dönüşüyor.

Yapmanız gereken çizmek istediğini şeyin bilgisini girmek ve çizmek. Yapay zeka çizilen nesnenin; ağaç, çim, orman, bulut ya da kaya olduğunu düşünerek çizime uygun gerçekçi doku giydirmeleri yapıyor. Ortaya çıkan sonuçlar, her ne kadar üst düzey gerçekçilik sunmasa da oldukça etkileyici.

Çizimlerinizi Gerçeğe Dönüştüren NVIDIA Yapay Zekası 2

Daha önce bunun gibi benzer çalışmalar yapılmıştı ancak NVIDIA tarafından gösterilen bu çalışma, görünenlerin en iyisi konumunda. Oldukça sezgisel davranan yapay zeka, bir suyun yanına çizilen ağacın yansımasını bile suya aktarabiliyor.

Elbette ortaya çıkan çim ve su görüntüleri, yapay zeka için daha kolay modellemeler. Aynı yapay zekanın bina ya da mobilya türünde örnekler sunabilmesi çok daha zorlayıcı olacaktır. Çünkü bu yapılar, insanların duyarlı olabildiği mantık ve yapıya sahip. 

NVIDIA, yazılımı gerçek bir ürün olarak sunmayacak. En azından bu yönde bir planlama olduğu belirtilmedi. Ancak buna benzer birçok aracın gelecekte mimar, şehir planlamacısı ya da çevre tasarımcıları gibi birçok alanda yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Siz, yapay zekanın gelişimi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler