Cuma, Nisan 19, 2024

Colorful RTX 3090 Ti Serisi Duyuruldu! Tüm Modeller ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3090 Ti özel modellerini paylaşmaya devam ediyoruz. PNY tarafından yapılan duyurunun ardından şimdi sıra geldi Colorful tarafından yapılan duyuruya. Zira bu kez biraz daha fazla model ile karşınızda olacağız. Üstelik bu kez özel soğutmalı bir RTX 3090 Ti modelini de değerlendireceğiz. Colorful RTX 3090 Ti serisinde hangi modeller var bakalım.

Colorful RTX 3090 Ti Serisinin Özellikleri ve Tasarımları

Birkaç farklı modeli tek bir yazıda ele alacağım için kartları ayrı ayrı anlatmak istiyorum. Her karttan sonra teknik özellikler tablosu şeklinde bir şey ekleriz.

Colorful RTX 3090 Ti Neptune Tasarımı ve Özellikleri

RTX 3090 Ti dev gibi bir kart. Kullanılacak olan soğutucu sistemlerle beraber daha da heybetli olur diyorduk. Tam bu aşamada devreye özel soğutuculu modeller girdi. Neptune bunlardan biri.

Colorful RTX 3090 Ti

Tasarım

Hepsi bir arada sıvı soğutucu ile beraber geldiği için kartın tasarımı biraz daha küçük gözüküyor. Tabii ki radyatörü düşünmediğimiz durumda. Daha kompakt yapıda olan kart üzerinde aydınlatmanın olduğu bir fan ve bu fana göre, fanın pervanelerine benzer şekilde kullanılmış şekillerle geliyor.

Arka kısımda da tam kapalı çok şık bir metal kapak görüyoruz. Bu yapı kartı biraz daha kısa hale getirdiği gibi dediğimiz gibi daha kompakt bir tasarıma taşımış.

Sıvı soğutucuya geldiğimiz zaman ise tam kapaklı, GPU, VRAM ve Mosfet’leri soğutan bir sıvı soğutucu görüyoruz. 360 derece dönebilen başlıkları sayesinde kasa içerisinde yerleşim anlamında da büyük kolaylıklar sağlayacak olan soğutucu, iki adet 120 fan ile geliyor.

Radyatör 240 mm. Kullanılan dayanıklı örgü tüpler ise 500mm uzunluğunda tutulmuş. Colorful RTX 3090 Ti Neptune, işlevsel ve tasarım anlamında da başarılı diyebiliriz. Zira RGB aydınlatması da unutulmamış.

Teknik Özellikler Neler?

Teknik özellikler temel karta dayanıyor olsa da saat hızları değişmiş. Burada teknik detayları daha iyi aktarmak adına bir tablo ekliyor olacağım.

Colorful RTX 3090 Ti Neptune Özellikleri

Mimari:Ampere
CUDA çekirdek:10752.
Bellek:24 GB GDDR6x
Bellek Hızı:21 Gbps
Bellek Arayüz:384 bit
Bellek bant genişliği:1008 GB/s
Temel Saat Hızı:1560 MHz
Boost Saat Hızı:1860 MHz
OC Boost Saat Hızı:1905 MHz
TDP:510W

Sıvı soğutmalı modelin sonuna geldiğimize göre artık bir sonraki versiyona geçebiliriz. İkinci modelimiz standart fanlı bir model olacak.

Colorful RTX 3090 Ti Vulcan Tasarımı ve Özellikleri

Markanın ünlü Vulkan serisinde 3090 Ti versiyonu görmesek olmazdı. Zaten yakışır bir model gördük diyebilirim.

Colorful RTX 3090 Ti

Tasarım

Çok şık bir tasarımı var. Önde 3 adet fanlı yapı geliyor. Buradaki simetri oyunları gayet başarılı olmuş. Arka kısımda ise boşluklu bir panel kullanılmış. Isı dağılımı için oldukça önemli olan düzenleme, kartın daha kalın olmasına neden olsa da daha şık durmasını da sağlamış.

Ayrıca Vulcan özel çerçevesinin kullanıldığı kartın bu yönüyle hem sağlamlığının artırıldığını da belirtelim.

Tasarım kısmında güzel iki nokta daha var. Birincisi Vulcan logosu kısmında ve fanların üst bölümünde yer alan RGB aydınlatma artısı. İkincisi ise iGame ekranı. Kart üzerinde 480 X 128 piksel çözünürlüğünde olan bir LCD ekran yer alıyor.

Bu ekran üzerinden ister GIF ya da resim gösterin isterseniz de gerçek zamanlı olarak sistem bilgilerini görüntüleyin. Artık orası size kalmış. RTX 3090 Ti gibi pahalı kartlarda bu tip hareketleri bekliyoruz tabii ki onu da bir dip not olarak düşmüş olayım.

Teknik Özellikler Nasıl?

Şaşırtıcı bir şekilde boost hızında sıvı soğutmalı serinin ilerisinde bir saat hızı olduğunu gördüm. Döndüm tekrar kontrol ettim ama sorun yok. Bu modelde saat hızı konusunda daha iyi çözümler var. Geleneği bozmayalım ve teknik özellikleri yine tablo ile verelim.

Colorful RTX 3090 Ti Vulcan Özellikleri

Mimari:Ampere
CUDA çekirdek:10752.
Bellek:24 GB GDDR6x
Bellek Hızı:21 Gbps
Bellek Arayüz:384 bit
Bellek bant genişliği:1008 GB/s
Temel Saat Hızı:1560 MHz
Boost Saat Hızı:1860 MHz
OC Boost Saat Hızı:1920 MHz
TDP:510W
Slot:3.5 slot
Güç Konektörü:1 adet 16 pinli

Colorful RTX 3090 Ti NB Ex Tasarım ve Özellikleri

Geldik markanın son ürününe. Bu seride de göze hoş gelen bir tasarım var ama saat hızları konusunda standart bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Colorful RTX 3090 Ti

Tasarım

Yeni ekran kartının 3 fanlı yapısının devam ettiğini görüyoruz. Siyah ve kırmızı renklerin kullanıldığı oturaklı tasarımda, fanlardan birinin biraz daha küçük olduğunu da eklemiş olalım. Merkezde yer alan fan daha küçük ve burada optimum soğutma çözümünün sunulması da sağlanmış durumda.

Arka kısma baktığımız zaman yine metal plaka kullanılmış ama desenli ve bazı noktaları açıklıklı bir tasarıma yer verilmiş. Diğer iki modele göre kesinlikle biraz daha sade ve oturaklı bir tasarım var diyebiliriz.

Teknik Özellikler Nasıl?

Başta söylediğimiz gibi teknik konuda saat hızları noktasında seri diğer iki modelin altında kalıyor ve standart değerleri sunuyor. 1900 MHz seviyelerini göremiyoruz. Tablomuzu hemen aşağı ekleyelim.

Colorful RTX 3090 Ti NB Ex Özellikleri

Mimari:Ampere
CUDA çekirdek:10752.
Bellek:24 GB GDDR6x
Bellek Hızı:21 Gbps
Bellek Arayüz:384 bit
Bellek bant genişliği:1008 GB/s
Temel Saat Hızı:1560 MHz
Boost Saat Hızı:1860 MHz
OC Boost Saat Hızı:Yok
TDP:480W
Slot:3.5 slot
Güç Konektörü:1 adet 16 pinli

Colorful tarafından yeni ekran kartı için sunulan ürünler de bu şekilde. İddialı modeller mi derseniz kesinlikle iddialı modeller. Ama fiyat ne derseniz, işte onu bekleyeceğiz. Ucuz olmayacak orası kesin. Zira ana model bile 2000 dolar.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler