Cuma, Mart 29, 2024

Cyberpunk 2077 Ekran Kartlarını Ağlatıyor – Test Sonuçları Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077, bu haftanın gündemi. Belki artık şu oyunu duymaktan mideniz bulandı ama bu hafta oyun çıkış yapıyor. 🙂 10 Aralık itibariyle yapımla karşılaşacağız ve iyi mi kötü mü göreceğiz.

Şimdiden ön yüklemeye de açılan oyun için haliyle haberler de gelmeye devam ediyor. Şu an yapım çıkış yapmadı ama bazı testerlara oyunun ulaştığı biliniyor. İşte bu noktada oyunun test sonuçları da yayınlanmaya başladı. Tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi performans testlerinden söz ediyoruz.

Cyberpunk 2077 ekran kartlarını üzecek!

AMD ve NVIDIA ekran kartlarının boy gösterdiği testler Tomshardware tarafından yapılmış. Testlerde dikkat çeken ekran kartı NVIDIA RTX 3090 modeli. Fakat bu model bile tam anlamıyla istenen performansı göstermiyor gibi gözüküyor.

RTX teknolojisi kapalı olduğu zaman bile ekran kartı istenen FPS değerine çıkamıyor. En iyi sonucu veren RTX 3090 modeli gibi gözüküyor. Buna rağmen dediğimiz gibi istenen sonuçlar yok.

RTX kapalı ve oyun 4K ultra ayarlardayken ortalama olarak 46 FPS değeri gözüküyor. Minimum değer ise 39 FPS. Bu en iyi sonucu veren RTX 3090 kartı için geçerli. Yerel 4K ile RTX teknolojisini de açtığınız zaman ise oyun adeta kıyım yapıyor. Ortalama FPS 20, en düşük ise 17 çıkıyor.

Cyberpunk 2077 Cyberpunk 2077

Burada NVIDIA’nın bir artısı var. O da DLSS 2.0 teknolojisi. Bu teknoloji açıkken, oyun 4K ultra ayarlarda ortalama 74 FPS değerini görüyor ve minimum kısımda da 57 FPS değerini görüyor. Bu sonuçlara bakacak olursak Cyberpunk 2077, RTX desteğiyle epey bir zorlayacak. Tabii ki oyun yeni ve bir optimizasyon sorunu da olabilir.

Zaten yayınlandığı gibi 46 GB güncelleme alacak. Bu güncelleme geldiği zaman durum değişiklik gösterebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler