Perşembe, Mart 28, 2024

Denizin Dibinde 5.7 Şiddetinde Deprem Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İstanbul’da yaşayanlar bilir fay hattının üzerinde oturduğumuzu. 17 Ağustos depremini zaten yaşamışları saymıyoruz bile. Depremler meydana geldiğinde direkt olarak rasathaneler raporlamalar yapar ve şiddetini belirlerler. Peki hiç depremin meydana geldiği fay hattında olduğunuzu hayal ettiniz mi ? Filipinlerdeki bir dalgıç grubu fay hattında meydana gelen depremi görüntülemeyi başardı.

5.7 Şiddetinde Depremi Görüntülediler

Denizin dibinde meydana gelen depremler anlık olarak sarsıntılardan sonra yüzeye vurmaya başlayarak yayılma ile devam ediyor. Filipinlerdeki dalgıç grubu ise 8 Nisan tarihinde yaptıkları dalışta adeta bir ‘korku filmi’ yaşadılar.

Ülkenin başkenti olarak bilinen Mabini yakınlarındaki okyanus tabakasına dalış yapan dalgıçlar, tam 18 metrelik derinliğe indikten sonra aniden duyulan ses ile depremi yaşadılar. Sonrasında ise zeminin nasıl hareketlendiğini ve denizin dibindeki canlıların nasıl kaçıştığını aktardılar.

Deprem anında bitkiler köklerinden çıktığı gibi, suyun titreşimi ile birlikte dalgıçlar da paniğe kapılarak yaşadıkları olayı şöyle aktarıyorlar: ‘Direkt olarak üstümüzde dönen biri bir pervane teknesinin sanki üzerimizden geçeceğini hissettim. Suyun altındaki kayaların çıkarmış olduğu gürültüyü duymak ürkütücüydü. Şok dalgasını hissettikten sonra korktuğumuzu belirtmek isterim. İlk şok dalgasında kulaklarım sağır olma noktasına gelmişti. 18 metrelik su kütlesi aşağı ve yukarı doğru pompalanmaya başlayınca peşine güçlü bir sarsıntı meydana geldi.’ dedi.

Aslında dalgıçların anlattığı bu olay bizlere Japonya’da meydana gelen depremlerden sonra tsunamilerin nasıl oluştuğunu kolayca özetliyor. Zira büyük depremlerin sonuçları her zaman için büyük oluyor. Allah ülkemizi böylesine fena doğal afetlerden korusun diyerek bu haberimizi noktalandıralım. İlgili videolara hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Deprem Anı 1

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler