Cumartesi, Nisan 20, 2024

NASA tam 7 Yeni Gezegen keşfetti, göç ediyoruz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık Dünya’nın çivisi yavaştan çıkartılmaya başlandı. Hoş bize göre çoktan çıkmıştı ama neyse. NASA tarafından yapılan resmi açıklamaya göre tam 7 yeni Gezegen üzerinde hayat belirtisi ve su bulundu. Bu da Dünya üzerinden farklı gezegenlerde “aha yeni dünya” hayallerine bizleri bir adım daha yaklaştırmış oldu.

Spitzer Uzay Teleskobunu alkışlıyoruz

Hepimizin bildiği üzere Uzay denildiğinde ilk akla gelen NASA, çünkü bu psikopatlar gibi çok da fazla araştırma içerisinde olan kuruluş daha yok. Hint veya Çin’liler de bir yandan uğraşıyorlar ama henüz net bir gelişme görülmedi. Her neyse, NASA’nın kullanmış olduğu Spitzer Uzay Teleskobu bir yıldızın etrafında dünyanın bir kaç kat büyüklüğüne sahip toplamda 7 gezegen keşfetti. Keşif bununla kalmadığı gibi, gezegenlerin üçünde su ve sıvılar tespit edildi.

Biliyorsunuz, su varsa hayatta vardır. Oksijen nerede, insan oğlu orada demişler. Şimdi bu gezegenler bulunduğu için bizim Uzay maceralarımız yakında tekrardan başlayacak. Aslında Dünya ne yapsın arkadaş ? Bu kadar insanın kahrını çekiyor kaç milyar yıldır. Her türlü pislik de üzerinde barınıyor. Artık şu gezegeni biraz boşaltmanın zamanı sizce de gelmedi mi ?

❱ Biz şöyle düşünüyoruz şahsen; Mars’da bir koloni kurulsa sistemleri filan alıp oraya göç etsek, ilk başta çok fazla insan gelmeyeceği için fiberimiz de mis gibi döşenmiş olur. Ne fatura derdi var ne elantrik derdi var paşalar gibi Mars’tan canlı yayın yapar sistemlerimizi toplarız.

nasa 7 gezegen kesfi
“Bir cisim yaklaşıyor efendim”

Neyse olayı daha fazla dağıtmadan konumuza tekrardan geri dönüş yapalım. NASA bu gezegenleri bulduktan sonra şu soruyu kendi kendine sormaya başladı: “Lan harbiden evrende yalnız değilmişiz. Arada uyduruyorduk uzaylılar var, bir cisim yaklaşıyor efendim filan diye sıkıyorduk ama su bulduk !” Dünyadan tam 40 ışık yılı uzakta bulunan bu gezegenler Aquarius takım yıldızında yer alıyor.

Elde edilen tüm sonuçlar Nature dergisinde yayınlandığı gibi, NASA‘da bir konferans düzenleyerek gezegenler hakkında bilgiler verdi. Yoğunluklardan dola çıkarak gezegenlerin kayalıklardan oluştuğu tahmin edilse de, 40 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegen hakkında sallamak kolay NASA bey. Yapılan tüm gözlemlerden sonra su açısından zengin olduğu bilindiği gibi, en uzak gezegenin bir buzlu kartopuna benzediği tahminler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda yeni keşfedilen bu gezegenler diğer gezegenler kadar uzakta olmadığı gibi, bir birlerine çok yakında konumda dizilmişler. Yapılan bu keşif, NASA tarihinin son 14 yılının en büyük keşfi olduğu söyleniyor. Her neyse hocalar, yakın zamanda tası tarağı toplayıp yeni gezegenlere göç ediyoruz. Ne varsa bu dünyada zaten anasını satayım..

google nasa gezegen doodle
Haa bu arada Google Doodle yaptı

Google amcamız ise durumun ciddiyetini Türkiye’ye net bir şekilde anlatabilmek için Doodle yaptı. Adına da “Dünya benzeri 7 yeni gezegen keşfedildi” dedi. Hal böyle olunca akıllara “Lan Google bile dünyadan sıkılmış artık.” gibi pek çok yoruma neden oldu.

Doodle’a tıkladığınızda ise sizi “Yeni gezegen keşfi” araması yaptırarak pek çok haber sitesine yönlendiriyor. Sonrasında ise araştırmak veya okumak size kalmış dostlar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hacılar tası tarağı toplayında gidin de 40 ışık yılı demek saniyede 300.000km hızla bile gitsen 40 yılda gidebilecen demektir ama ışık hızında bi araç icat ettiyseniz hayatınızın 40 yılını yol masrafı olarak düşünebilirsiniz 🙂

  2. bin defa ölse ve tekrar dirilse NASA,nın bu yolcu langırt uçakları veya benzerleri ile yine de
    anılan en yakın 7 gezegenden birisine varamaz..
    …………….. nasa dünya milletleri ile kafa buluyor….600 km. yukarıdaki LANGIRT cihazlarının
    yanından UFO geçmiş diyor..milleti aldatıyor..
    hadi diyelimki bu gezegenlerden birisine ulaştı..100.bin sene sonra.. eee nolacak orda..
    her taraf kayalık ise..yaşam yok..hava yok..atmosfer yok..soğukluk baş belası..kaç derece sıcaklık var?
    0.250 c soğukluk varsa hangi varlığın vücudu buna dayanabilir?
    BİRİLERİ MİLLETLERİ ALDATIYOR..
    GEÇ ORAYI NASA..! hikayelerini çok dinledik.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler