Cuma, Nisan 19, 2024

Küresel ısınma durmuyor buz seviyesi rekor düşüşte

Paylaş

silkroad gaminggentr

Küresel ısınma kavramlarını neredeyse 4-5 yıldır çok sık duymaya başladık. Bundan sonra da çok daha fazla duyacağız gibi duruyor. Zira küresel ısınmanın önüne geçilemediği gibi, rekor buz seviyesi düşüşü hız kesmeden devam ediyor. Yayınlanan raporlar ne yazık ki dünyanın geleceği için hiç iç açıcı değil.

Yapılan araştırmalara göre dünyanın ısısında gözlemlenmiş olan 1 derecelik artışlar buzulları yok etmeye devam ediyor. Bu artışın net bir sebebi henüz belirlenemediği gibi, Aralık ayında Batı Antartika üzerinde dev bir buz parçası daha yok olmuş ve hızla devam eden tehlikeye bir kez daha dikkat çekilmişti.

antartika buzullar erimesi
Antartika yok olursa ne olur ?

Hep diyorlar; Antartika yok olursa şöyle olabilir, böyle olabilir. Aslında bu şekilde terim kullanmalarının arkasında geçerli gerçek sebepler var. Eğer Antartika yok olacak olursa, dünyanın iklim sistemi tamamen çökeceği gibi, besin sistemi ne yazık ki kopacaktır. Aynı şekilde bu durum insanlık için büyük bir felaket anlamına geliyor.

Buzullarda meydana gelen ısınmalar sadece Antartika üzerine etki etmediği gibi, farklı bölgelerde bulunan iklim koşullarını da otomatik değiştiriyor. Sıcak havalar buzullarda kaldığında buradaki soğuk hava Avrupa ve Asya’nın mevsim normallerinin altına düşmesine neden oluyor. Aynı zamanda sert bir kış geçirmemize neden oluyor.

antartika buzullar erimesi 002
Araştırmacılar bu sene içerisinde buzulların erimesi ile oluşabilecek tehlikelere dikkat çekerken, durum hiç iç açıcı değil. Önceden insanlık için Ozon tabakası ön plandaydı, şimdi ise Buzulların erimesi ön planda.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler