Cuma, Nisan 26, 2024

Disk Sürücüsü İçermeyen Xbox One S All-Digital 7 Mayıs’da Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, oyun konsolu Xbox’ın içerisinde disk sürücüsü içermeyen yeni modeli Xbox One S All-Digital sürümünü 7 Mayıs’da satışa çıkarıyor. 

Geçtiğimiz hafta ve aylarda Microsoft’un disk sürücüsü içermeyen bir Xbox modeli üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Günler ilerledikçe yeni konsol hakkında daha detaylı bilgiler ortaya çıkıyor. Yeni Xbox One S All-Digital ile ilgili olarak en ciddi bilgi, Windows Central tarafından paylaşıldı.

1TB Harddisk, Ön Yüklü Oyunlar ve Game Pass

Paylaşılan bilgi, esasen oyun konsolunun kutu tasarımını yansıtıyor. Kutudan elde edilen bilgilere göre konsol, Xbox One S All-Digital ismi ile geliyor ve Blu-Ray sürücüsü barındırmıyor.

Kutuda 1TB Harddisk kapasitesi dikkat çekerken, Forza Horizon 3, Sea of Thieves ve Minecraft oyunlarının dijital sürümlerinin yüklü olduğu görünüyor. Buna göre Microsoft, konsolu satın alacak oyunculara farklı oyunlardan oluşan ön yükleme paketleri sunabilir.

Disk Sürücüsü İçermeyen Xbox One S All Digital 7 Mayıs da Geliyor

Diğer tarafta paylaşılan bilgiler, yeni konsolun 7 Mayıs tarihinde raflarda olacağını işaret ediyor. Ancak fiyatlandırma noktasında herhangi bir bilgi yok. Yine de konsolun Blu-Ray sürücüsü içermemesi, fiyatı ciddi oranda aşağı çekebilir.

Disksiz bir Xbox modeli, esasen Microsoft için oldukça isabetli zira şirket, 100’den fazla oyuna ev sahipliği yapan ve aylık abonelik ile sınırsız erişim imkanı sunan Xbox Game Pass sistemini geliştiriyor. Oyuncu tarafında oldukça ekonomik olan bu sistem, uygun fiyatlı bir Xbox ile desteklenmek isteniyor.

Disk Sürücüsü İçermeyen Xbox One S All Digital 7 Mayıs da Geliyor 2

Microsoft, yakın zamanda gerçekleşecek E3 fuarı için de bir takım çalışmalar yürütüyor. Google’ın Stadia servisine güçlü bir cevap vereceği düşünülen firma, Xbox oyunlarını PC platformuna taşımak için bulut tabanlı xCloud oyun akış sistemi üzerinde de çalışıyor.

Yaz aylarında daha fazla bilgi edineceğimiz konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler