Cuma, Nisan 19, 2024

Donald Trump Amazon’u 7 Yıl İçerisinde Batırmayı Düşünüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sinsi hareketleri ve çıkarcı tavrı ile bilinen ABD Başkanı Donald Trump, bu sefer Amazon ve Washington Post’a dem vurarak iki firmanın da 7 yıl içerisinde kapanacağını ve çalışanların işsiz kalacağını belirtti. Aynı zamanda Washington Post gazetesi için de “propaganda makinesi” tabirlerini Twitter üzerinden kullanarak yüklendi.

Trump Amazon’dan Ne İstiyor?

Şuanda dünyanın en büyük e-ticaret firmalarından bir tanesi olan Amazon, dünyanın her bir yerine ürün temini yaparak kullanıcılarına üst düzey memnuniyet sunmaya devam ediyor. Ayrıca ABD’nin milli gelirine de sağlamış olduğu katkı %13 olarak biliniyor. Böylesine büyük bir şirketin, ABD için tehdit oluşturduğunu düşünerek hareket eden Trump, yüklenmeye devam etti.

Bu yüklenmelerin arkasında sadece bir satış sitesi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Amazon’un kurucusu olan Jeff Bezos, 2013 yılında Washington Post gazetesini 250 milyon dolar bütçe ile satın aldı. Doğrudan iki firmanın da kurucusu aynı olduğu için, Trump Amazon‘un da bu kirli siyasetin içerisinde olduğunu söylüyor. Kurucu Jeff ise tam tersi, Amazon’un iş geliştirme dışında editöryal operasyonlar ile hiçbir alakası olmadığını savunuyor.

donald trump amazon catismasi

Hedef Doğrudan Amazon ve Washington Post

Hatırlarsanız sinsi Trump geçtiğimiz aylarda Facebook‘u da ablukaya alarak kullanıcı verilerini istemiş ve paylaşmamaları halinde platformu tehdit ederek büyük zararlara uğrayabileceğini vurgulamıştı.

Ardından Facebook’ta bu durumu göze alamayarak bükemediği bileği öpmüş ve verileri paylaşmıştı. Sonrasında ise Mark Zuckerberg herkesin içerisinde konuşma yaparak ve gazetelere ilanlar vererek özür dilediğini belirtmişti. Tabii ki iş işten geçeli çok oldu..

Şimdi ise aynı politikayı Amazon ve Washington Post üzerinde uygulamaya çalışan Trump, karşılığında ne istiyor şuanda soru işaretleri ile dolu. Zira bu adam çıkarı olmayan hiçbir duruma giriş yapmadığı gibi, mutlaka karşılığında bir şeyler isteyen bir başkan.

abd baskani donald trump

Öte yandan Başkan Trump Twitter üzerinden yüklenirken, son attığı Tweette The Washington Post‘taki bir habere yanıt olarak cevaplar sıraladığı görülüyor. Şuanda açık açık Trump Amazon ve Washington Post gazetesini ablukaya almış durumda.

ABD Başkanı olduktan sonra yapacaklarının sinyallerini vermeye zaten başlamıştı ama, bu kadar büyük dev platformları küçük düşürecek kadar hareket edebileceğini kimse tahmin etmemişti. Sıkıntılar büyüyecek ve olaylar çığırından çıkacak gibi görünüyor.

amazon donald trump

Trump Konuşmasından Sonra Amazon Değer Kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden saydırdıktan sonra, canlı yayında yüklenmeye de devam etti. Açıklamalardan sonra ise Amazon 2 saat içerisinde 53 milyon dolar değer kaybetti. Eğer bu açıklamalar uzun süre gelmeye devam edecek olursa, Amazon hisse değerleri de ciddi dalgalanmaya girecek.

amazon

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler